Jag förstår inte ens att jag gör detta

Men allt handlar just nu om att komma tillbaka till skolan. Ta igen allt plugg och kunna gå i skolan.

 
Hästen är det ju klart med resten av året och lite till så han har jag släppt men skolan måste jag komma i fas med.
 
Var till läkaren igår och nu ska jag börja belasta foten och gåträna med min aircast-stövel och kryckor. Men jag vägrar ta mig till skolan med dessa grejer dels för att jag kommer inte klara av att ta mig upp och ner till tunnelbanan det går inte. Folk är för okänsliga och stressade på morgonen så att ens våga sig ner i tunnelbanan kommer jag inte göra om jag inte kan gå ordentligt. 
 
Så funderade om jag kanske kan köra in men det blir ju väldigt mycket pengar i bensin, tullavgifter och parkering. Jag tror Norrtäljebussen inte kommer bli problem att åka. Bara jag sätter mig på nedervåningen så går det säkert bra både till och från Stockholm. 
 
Så kanske buss in till Tekniska och sedan taxi sista biten kan bli ett alternativ? Men Matthias knäckte den smarta idén om att det kanske går buss till Skanstull från Tekniska! Och vet ni det gjorde det. Så kanske ordnar sig ändå. Även fast restiden ökar med 30 min med buss än tunnelbana...
 
Men ska träna vidare med att gå gå gå och försöka bli av med hjälpmedlen. Men läkaren trodde det skulle ta upp till 6 veckor och jag har endast 2 veckor på mig 😥 om jag inte förlänger sjukskrivningen men har ingen större lust med det heller..
 
På måndag ska jag iallafall börja på min praktik. Ska vara på Rimbo Hälsocentral. Har en bekant som jobbar där och som ska vara min handledare. Anledningen att jag kan göra praktik är just att till praktiken kan jag köra själv och det är ju ett stillasittande arbete så likaväl som jag sitter här hemma kan jag göra nytta. 
 
 
Skolan | | Kommentera |

Vaken hela natten

Vid 6:00 gav jag upp och gick upp. Somnade perfekt vid 21 igår kväll efter att natten till söndagen endast sovit 6-11 och kämpade genom dagen utan att ta en tupplur. 

 
Blir att kämpa även idag. Tråkigt att jag blev väckt i natt men inget att göra åt. Hoppas jag kommer få sova så fort jag varit på sjukhuset på onsdag. 
 
Det värsta när man inte sovit på natten är sötsuget och känslan att inte orka något. Skulle verkligen behöva plugga men tror inget kommer fastna i deghjärnan idag... 
 
 
Saker jag ser fram emot denna vecka: onsdagens läkarbesök om dom har något kul att säga och att hälsa på hos DJ i slutet av veckan.
 
Saker jag inte ser fram emot: onsdagens läkarbesök ifall dom kommer med dåliga besked om fotleden...
 
 
 
 
Hösten 2017 | | Kommentera |

En ljusglimt i den gråa vardagen

Har faktist haft en bra vecka den här veckan. Iallafall slutet av den.

 
Jag slutade ta mina morfintabletter förra helgen (7-8/10) och helt plötsligt har en hel ny värld (känns det som) öppnat sig. Jag är hungrig och vill äta mat som inte bara består av spagetti och ketchup och jag kan tänka så glosorna på latin fastnar faktist nu 👏🏼
 
I onsdags blev jag hämtad av Therese och åkte ner till ridskolan för att titta på Julia när hon red och det var riktigt kul 😄 Gav lite tips på vägen som hon och Ladde kan ha lite nytta av i dressyrarbetet. Alltid skönt att ropa lite ridtermer och se att det funkar för både häst och ryttare.
 
Den lilla ridläraren i mig finns där någonstans och knackar mig på axeln fast jag mer och mer börjar acceptera att det inte är mitt yrke längre utan jag ska sitta resten av mitt yrkesliv vid en dator. 
 
I torsdags kom Sophie över med god lunch och sällskap 😊 det gör att tiden går snabbare när man har någon att prata med om dagarna också. 
 
Och ikväll var jag ännu en gång ner till ridskolan och träffade mitt gamla stallvärds gäng 😇 dom hade frågat så mycket efter mig så Louise som jobbar lördagar nu ville ordna en överraskning för dem. Så jag fick äran att peta lite i deras ridning igen och umgås med dom en stund efteråt med fika. Jätte mysigt 😍 Nu när jag slutat på ridskolan inser jag hur mycket jag har betytt (och betyder) för vissa av barnen där och det känns så himla stort. 
 
 
Imorgon kommer Anna hit på fika och senare på dagen ska vi i familjen till farmor på söndagsmiddag. Sedan är det bara måndag och tisdag för på onsdag ska jag till läkaren igen. Och jag hoppas jag hoppas verkligen jag får börja gå och belasta benet nu för då kommer jag kunna rida nästa helg! Kan ni förstå lyckan jag känner inför det? 
 
Men vill som vanligt inte tänka för mycket positivt för vad jag har läst om andra fotledsfrakturer kan doktorn lika gärna säga att jag ska gå 6-8 veckor till med min aircast-stövel. Så man får inte hoppas för mycket. 
 
 
 
 
 
Hösten 2017 | | Kommentera |
Upp