Semester!

Har semester i 2 veckor nu. Eller iallafall från trafikskolan. Ska jobba lite extra på ridskolan. Jobbar mån-ons kväll denna vecka och nästa vecka jobbar jag både morgon, dag och natt men har inget kvällspass.
 
Har inte bloggat här på ett tag såg jag. Men förra veckan och veckan innan midsommar var galen! I helgen har jag åkt fram och tillbaka till Åland så har inte haft tid att skriva då heller. Men nu på semestern hoppas jag kunna uppdatera lite mer.
 
 
Ghost har blivit riden mer ordentligt nu de senaste veckorna. Lamis jobbar på bra med dressyren. Även hittat en  tjej som ska börja hoppa honom nu i sommar. Hon provred förra veckan och de trivdes tillsammans så hon kommer även denna vecka och rider. Ska hitta någon rolig övning vi kan köra imorgon.
 
Mamma och jag var till DJ dagen innan midsommar och pysslade och sedan var Matthias och jag ut förra veckan och gjorde samma sak. Vi fick lite film på när han travade då (se inlägget nedan)
 
Igår hade jag en sån ridabstinens så jag var bara tvungen att sitta upp på Ghost och det gick riktig bra. Skrittade ut en sväng först. Testade lite trav och sedan red jag lite på banan. Märks att han använder sin energi till något just nu för han var inte så där puschig som han var där ett tag precis innan jag slutade rida.
 
Idag rider Lamis och imorgon ska jag hjälpa Wilma med hoppningen.
 
Idag blir det dock inte så många knop gjorda. Ska ut och gå en promenad med Frida om en timme och sedan händer nog ingenting mer förutom att jag ska laga mat osv. börjar jobba 19 sen. 
 
Jag och DJ 
 
 
 
Sommaren 2014 | | Kommentera |

Nedernäs DJ testar trav + Ghost longeras

 

Update: Såg nu att även filmen från när jag longerear Ghost kom med. Men men fina grabbar har jag iallafall :)

 

videor | | Kommentera |

En evighet senare

Gu känns som jag inte skrivit här på ett bra tag. Men inte varit i stallet sedan i måndags. 
Senast jag skrev var Ghost svullen i en sena men han fick lite vilodagar, en sväng på lina och sedan i söndags red Lamis på som vanligt och ingenting syndes. 
 
 
 
 Film från söndagen. Var länge sedan ni fick se Ghost i rörelse. Njuuut :)
 
 
I måndags red dom lektion för Sara. Blev inte så mycket ridning men mycket information till Lamis som hon ska jobba med nu under sommaren. Såg iallafall bra ut det lilla jag såg och både Sara och Lamis var nöjda. 
Igår blev det nog bara pyssel för Ghost del. Mamma och mina syskonbarn var där i regnet.
 
Idag och imorgon rider Lamis igen. Hon skulle fortsätta träna på det Sara gav henne idag och imorgon blir det mer uteritt tror jag vi sa. Aja hon fixar det där själv ;)
 
Vi har iallafall hittat en jättebra app för hästfolk som heter Pegasus. Där kan man lägga in sina hästar och information om hästen och sedan dela mellan alla som rider/sköter osv. så alla får samma information samt blir återkopplade när man varit hos hästen. Vi är ganska många på Ghost så kändes att det behövs. Har även lagt in DJ så kan jag skicka info till mamma. Även fast man aldrig åker dit själv så kan det ändå vara bra att ha saker som sker uppskrivna.
 
 
På fredag (midsommar) får Ghost vila och sedan tänkte jag jobba honom på lina lördag och ev söndag. Om ingen annan vill rida på söndag såklart :) Nästa vecka ska jag försöka få in lite provridning för tjejerna som hört av sig om att börja hoppa honom så han får in den biten också. Ett riktigt företag det här att vara gravid och ha häst. 
 
La ut denna annons och fick ganska många svar på PM :) 2st har jag erbjudit att få
komma på provridning. Lite kinkig jag ;) Fick även massa orelevanta PM om att jag
borde kolla ryggen på min ponny om han inte orkar bära 65kg osv... men men 
det har inte med saken att göra. Jag bestämmer över min häst. Skulle någon höra
av sig som väger 70kg och det visar sig att hon/han har god balans och 
följsamhet skulle jag inte tveka. Jag vägde över 70kg när jag sluta rida nu när jag är 
gravid och han stördes inte av det. 
 
 
Imorgon får man träffa DJ igen iallafall och pyssla lite. Vi ska nog få in ett löshoppnings tillfälle nästa vecka med alla i stallet där så våra unghästar får hoppa lite igen :)
 
 
Ghost | | Kommentera |
Upp