Helgen

Var med på kurs i helgen på ridskolan med DJ. Riktigt givande för både mig och DJ. Hittade lite nytt att jobba med. Viktigast är att bara ge honom positivitet. Lördagens pass kändes bäst. Igår var han väldigt trött och i fredags gick det knappt att rida i vänstervarv. 


Idag blev det en kort skritt-tur med Julia och Fanny som kändes perfekt. Dock mycket viftande med huvudet som irriterar mig ordentligt men blir väl bättre. Tror knotten speglar in lite.

Nu blir det vila i två dagar och bara gå på bete när jag är med familjen på Kolmården. Sedan torsdag morgon blir det lektion för Susanne igen bara för att återupprepa det vi hitta i helgen. 

Nästa vecka vill jag börja med hoppningen lite smått. Skulle vilja lägga in en 14 dagars vila men känner att jag lägger den vid skolstart och innan hästarna stallas in i september. 


På kurs
Nedernäs DJ | | Kommentera |

Lossnar mer och mer

Det lossnar mer och mer för DJ nu. Ridit tre bra pass på raken här i veckan så idag blev det en välförtjänt vilodag inför helgens ridkurs. 


I måndags var vi med på klubbens pay & jump med bara positiva upplevelser 💕 i tisdags blev det en skritt-tur med mycket klättring och igår när det var onsdag blev det en bra ridlektion för Victoria som gav massor. Hittade en hel del nya knappar men blir även lite kluven till varför han ger så mycket motstånd ibland. Men denna vecka gick det att rida ur det för förra veckan var det verkligen inte kul när han satte sig på tvären.

I helgen är det som sagt ridkurs för Susanne. Har blivit bjuden på denna kurs så tar den som att det får bära eller brista för DJ och se hur mycket han kan vara med på. Vill bara ge honom positiva upplevelser så kommer inte pressa honom. Ska bara vara kul att vara med och att jag får vara med 🌸🐴


Matthias åkte till Polen med sina kompisar i helgen också så är ensam med Rasmus men vi har haft en bra dag. Vi var lite hängiga under dagen så tagit det lugnt och kollat på film samt sovit. Men vi piggnade till efter middagen så då var vi ute på en timmes kvällspromenad. Skönt med ljusa kvällar ☀️


Min fina 💕
Nedernäs DJ | | Kommentera |

Uppdatering om DJ

Han är just nu inne i någon trottsperiod. Ridit torsdag och fredag med blandade känslor men det är bara keep up the hard work så att säga. 

 
Igår när det var lördag fick han vila och idag blev det longering med inspänning som började jäkligt bra i högervarvet och sedan i vänster tog bensinen slut och han blev alldeles för låg och stoppig. Slutade med att jag fick släppa honom från inspänningen men då lyckades han trampa på longerlinan så tränset gick sönder. Känns som ett bra tecken inför morgonens start 😜
 
Huvudsaken är att han faktist är väldigt snäll och det går att vara på banan samtidigt som andra. När han kom till Vigelsjö började han busa så fort den andra hästen red fortare än skritt. 
 
Men hoppas att morgondagen ger en positiv känsla för oss båda 😊
 
 
 
Nedernäs DJ | | Kommentera |
Upp