Trapped in the fire just to see in your eyes

Hej sista april!
 
Är det bara jag som tycker tiden går för fort? Tyckte det var nyss jag vaknade upp på hotellet den 1 januari med dunkande huvud med en flaska champagne brevid mig. Tiden går fort när man har kul säger man ju och kul kan man ju verkligen säga att jag har haft årets första månader.
 
Januari var underbar med Sophie och Lamis sällskap på jobbet med 1D och fika. Massa promenader i kylan och prata i mun på varandra. Skratta åt roliga parodier och sparka fotboll på kontoret.
 
Under februari fick Ghost äntligen flytta ner i B-stallet och slippa ridskolehästarnas stall med sämre luft. Jag började hitta knapparna i dressyren för 100ade gången och allt flöt på bra. Jag startade årets första dressyr och red ihop 66%. I februari vankades det även fest och jag och Frida hade en riktigt lyckad utekväll på Mobergs. We rule the night! Det var även under februari jag blev lite nedstämd pga. vädret och började tröstäta ganska mycket skit. 
 
I mars började vårkänslorna sprudla i mig när solen sken typ en dag innan det började snöa igen :( Andreas åkte till Frankrike och jag Sophie och Lamis hade en riktigt mysig helg tillsammans. Var på min första begravning i mars... Ghost och jag ökade procenten och red ihop 68% i LCn i början på mars. Jag köpte ett promenadband så jag skulle komma igång med träningen på riktigt. Sista helgen i mars vann Ghost och jag över alla ridhästar på klubbdressyren och vårt lag kom 2:a. Sista dagen i mars hetsåt jag godis för sista gången!
 
April blev årets riktiga kom igång måndag. Jag har ökat mitt kaloriintag från 800 till 1200. Jag har gått PWs som tillsammans blivit 59km. Jag har gått ner 2kg. Denna månad har jag även tävlat årets första lokala tävling på en häst jag endast ridit 2 gånger tidigare. Tyvärr gick det åt pipan men hade inte förväntat mig så mkt mer. Andreas fyllde år och jag bakade en jätte stor tårta. Ikväll ska vi laga en god middag och Andreas skulle fixa efterätt :) Blir inte så speciellt mycket valborgsfirande för vår del då vi har Oscar och jag ska ju tävla imorgon.
 
Ha en trevlig Valborg allihopa! 
 
 
 
 
 
 
Våren 2013 | | Kommentera |

Upplev mer

Hejsan!
 
Så sitter man här denna söndag kväll igen och är rätt nöjd med hur helgen varit. Fint väder, mycket motion och även varit social med familjen. Wow!
 
 
Igår morse var vi morgonpigga och gick upp klockan 8, åt frulle och sen tog jag en PW på ca 1 timme. Gick längst kvisthammra och hem via socitetsparken och sen upp i stadskärnan men vek av vid frälsningsarmens backen och tog trapperna upp till bergsstugan som är rätt tuff. Joggade hela biten upp. Kan säga att jag var rätt anfådd när jag väl kom upp. Gick sedan hem i rasktakt med brännande muskler i lår och rumpa. Skönt!

Efter lite dusch och fix hemma gick Andreas och jag ner till stan och shoppade lite presenter och sedan när vi kom hem åkte vi till Väddö och min systerdotter som fyllde 4år i fredags. Käkade lite lunch och tårta där. Lekte lite med barnen innan vi sen åkte hem och tog det lugnt någon timme innan det var dags att sätta sig i bilen och åka iväg till mamsen för att grilla och fira hennes födelsedag. Hon fyllde ju år i måndags. Många som fyller år i April ;)
 
När vi sedan kom hem på kvällen kollade vi på Hypnotisören innan vi sedan gick och la oss. Sjukt äcklig film....
 
 
Idag tog jag en rejäl sovmorgon, åt lite frullebulle och sedan tog jag en promenad till stallet. Red ett ordentligt pass på Ghost, Varierade och red på båda ridbanorna. Värmde upp på stora ridbanan. Körde massa övergångar, ryggningar och lite galopp på volt. Koncentrerade mig på att släta ut  ländryggen och få bort svanken och även vara avslappnad i axlarna och sjunka med bröstet. Ghost gick jätte fint och när han kändes bra så gick vi upp till lilla ridbanan och körde igenom LA:1an några gånger. Första gången var han inte med på noterna men 2 och 3 gången gick det as bra! Avslutade med att köra lite trav och bryta av till skritt för att sedan rygga några steg och komma fram i trav direkt.
 
Han svarar riktigt bra på ryggningarna. Så kul! Vi avslutade med lite galopper där han gick väldigt fint och sedan avslutade jag med att trava av honom och sedan skrittade jag ut på långa tyglar runt hagarna. Vi red totalt kanske 1 timme och jag var så nöjd med honom, Känns lovande inför onsdag när vi ska tävla.
 
Imorgon ska Ghost gå ett dressyrpass med mamma och sedan ska han faktist få vila på tisdag. På onsdag sen så ska jag skritta fram honom ordentligt och försöka rida fram honom på samma sätt som idag. Hoppas på att nerverna inte sätter spöken i varken mig eller honom.
 
 
Tog en bild på Norrtälje hamn när jag var ute och gick igår morse
 
Min frullebulle idag
 
Hälsa och träning | | Kommentera |

Fight for this

Imorse när jag ställde mig på vågen visade den -2kg wow nu har jag bara 4kg kvar till mitt mål fram till 12 augusti. Känner att hetsbanta inför resan inte kommer hålla i längden så jag kör på långsiktiga mål och försöker verkligen få en balans med ätandet och motionen.
 
Jag har nu under 3 veckor ätit mer än vad jag är van med. Har ökat mitt kaloriintag från 800-1000/dag till 1200 och det har varit kämpigt att komma upp. Har ätit väldigt mer varierat än vad jag van vid och det dagar jag motionerat mycket har det blivit 2mål riktig mat istället för 1. 
 
Jag har under dessa veckor kännt mig bättre när jag tränar, jag orkar mycket mer, jag har inte lika ofta yrsel och jag hetsäter inte när jag väl äter. Målet är ju att kunna leva efter normen och få i mig 2000 kcal men just nu känns det jätte svårt.
 
När jag legat på 1200 kcal har jag fortfarande gått ner i vikt och jag blev förvånad att jag första veckan gick ner 1,5kg. Så klart gick jag upp i vikt förra veckan pga. kalasen och Andreas födelsedag men det är ju bara naturligt. Jag är rätt hård på mig själv så när det blir sånna där höga kalori intag de dagarna så försöker jag ta i ännu mer sen när jag tränar för att vara säker på att fettet i maten inte sätter sig på fel ställe i kroppen...
 
 
Jag har gått ner 4kg sedan nyår. Rätt lite om man tänker efter men vågen stod ju stilla där i februari när allting var värdelöst och jag bara åt och åt. Sedan är ju inte jag överviktig och då är det svårt att gå ner i vikt + att jag har ju förstått att kroppen sattit sig på "spar" läge.
 
Någonting som alltid händer när jag hamnar här nere på kilorna jag väger nu är att mina annars obefintliga bröst är ännu mer obefintiliga och jag behöver inte ens ha BH utan räcker med en sporttop. Jag är helt platt. Lite muskler på detta och jag kommer se mer atletisk ut. Tycker det kan vara rätt snyggt och praktiskt att inte ha några bröst. I ridsport är stora bröst nästan döden för ryggen. Ett annat tecken är att midjan blir mer markerad och att nyckelbenen träder fram mer. Jag har väldigt svårt att få smala lår. Dels för mycket av min styrka sitter i låren pga livstids sittande på hästryggen och sedan för att jag verkligen ärvt min mammas kropp. Hon har också breda höfter och lår och när hon går ner i vikt smalnar hon också först av i midja och ansikte. Jag har lärt mig acceptera den uppbyggnaden av min kropp. Gäller bara att svarva om lite muskler så armarna håller sig slanka. Slappa armar kan vara det värsta jag vet. 
 
 
Någon av er läsare som kan rekomendera mig när jag ska gå upp i kalorintag?
 
Typiska ridtjejslår
 
Cameron Diaz är en kändis jag alltid tycker har en sundkropp. Nu har hon
dock gjort en bröstförstoring så bilden stämmer inte med hur hon ser ut nu.
Men om ni tittar på hennes lår och armar så
har ni min inspo där hur jag vill ha det :)
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp