Mitt 2016- Januari- april

Dags att knyta ihop säcken och skriva en klassisk årsresume. Detta år har varit väldigt spännande, utmanande, utmattande och väldigt roligt!

Januari börjar året
I januari hade vi fortfarande kvarka på ridskolan. Jag och Sophie började årets första timme i stallet och höll hästarna sällskap. I ursnygga overaller!

Rasmus började förskolan lite smått. Jag hade ambition att börja på universitetet men hoppade av efter 2 dagar. Kände att det inte skulle passa in i livet.

Jag jobbade ca 10-15timmar i veckan på ridskolan. Vilket blev en väldigt bra start efter 1,5år som föräldraledig.

Den 25e januari kunde ridskolan öppna sin verksamhet och jag började rida "kvarka" hästen Ingeborga. På vår första lektion var vi mer i luften än på marken men kände att denna häst är en oslipad diamant.

Den sista januari flyttade även DJ till sitt nya stall i Finsta. Nu skulle hans utbildning tas tag i under våren.

Nyårs outfit
Snart dags för förskola
Ingeborga aka Inger
DJ första möte i nya stallet
 

Februari kommer näst
I februari hände inte alls för mycket spännande saker. Livet rullade på. Vi kom in i rutinerna för förskolan, nya stallet och mina arbetsuppgifter på ridskolan. Den 19e februari blev en sorgensdag för hela familjen då vi blev tvungna att säga adjö till vår fina hund Oscar ❤️

Efter drygt 14år hos oss fick han somna in
DJ på sin nya lösdrift
 

Mars & april har knopp i håret
Vid mars fick jag mer och mer timmar på ridskolan och jobbade ungefär 25 timmar/ vecka. Hade fler grupper och mer ansvar. Kom in mer i verksamheten och hade en väldigt rolig vår.

Framför allt med "mina"personalhästar Ingeborga och Dilba. Typ dom första stona som verkligen fångat mitt intresse 😍

Rasmus hade även ditt första besök hos frisören under våren och blev helt plötsligt en stor pojke 😐

Kom igång med longeringen och invänjning av sadel och träns med DJ och den 28 mars satt jag upp för första gången. Under april skrittade jag honom uppsuttet med mamma hållandes i longerlinan.

I april började även våren komma mer och mer. Sophie och jag såg De vet du på club12. Vilket var hur kul som helst.

Kämpade på med ridningen och red lite på Ingeborga för Sara.

Fick även hem mitt älskade nya fina släp som vi kallar Robban då registreringsnummret är ROB

Jobba ridskolehäst från marken
Hos frisören
Uppsittning check
Hjälpande hand i stallet
Träna mer uppsittning
Första "rid" turen
Dansa är kul med jag föredrar att supa
De vet du
Ingeborga in action
Stolt ägare till Robban
Våren spricker fram
 
Vintern 2015/2016 | | En kommentar |

Magsjuka och lucia

Det sved verkligen i mammahjärtat när jag meddelade dagis imorse att Rasmus tyvärr inte skulle komma idag och därmed missa sitt första luciatåg. Men dumt att bryta mot 48-timmars regeln för magsjuka önskar man inte ens sin värsta fiende. Nu har alla 3 haft skiten och för hålla alla tummar att vi klarar oss från en till bakterie för det har vi inte lust med.

Rasmus kräktes natten mot lördagen när Matthias och jag var på julbord. Barnflickan ringde hem oss vid tolvtiden och det blev att vi var vakna till fyra. På morgonen var han sig själv och kunde dricka och äta lite smått. Då antog vi att det inte var magsjuka han haft utan bara ätit för mycket gottis på fredagkvällen. Jag gick och jobba som vanligt och vi käkade pizza och godis på kvällen så kände inte av något.

På söndagen var jag iväg till DJ och tom. red på honom en sväng på banan.Men på söndagskvällen var det först min tur att ha huvudet i toan och kort därefter Matthias tur. Han fortsatte hela natten medan jag sov fram till 15:00 dagen därpå. Ont i varenda led och kände mig febrig. Rasmus sov också större delen av dagen.

Beslutade mig för att inte jobba idag för jag var så dålig igår och det är väl så att man ska ha en symtomfri dag innan man träffar folk. Så imorgon blir bra att vara ledig och sedan jobba torsdag, fredag och lördag. Idag har jag kunnat äta ordentligt och behållt energin så det känns bra! Samma för Matthias. Så han ska till jobbet imorgon.

Red fina DJ tredje advent

Börjar även få ordning på alla julklappar också. Är en till Matthias jag inte får ordning på men tror jag har en ide 👌🏼 Rasmus ska få ett mjukis-set med byxa och hoodie och målar samt rit-grejer. Inga fler leksaker. Gu vad med leksaker han fick när han fyllde år! Så här i efterhand hade Matthias och jag inte behövt köpa någonting för han fick så mycket fint.

Tagit hem en katt från stallet denna helg
Vintern 2016/2017 | | Kommentera |
Upp