Att ha en unghäst

Är två steg fram och ett tillbaka. Han kräver tålamod, rutin och massa beröm. 

Ungefär 2 gånger i veckan vill jag sälja honom, 1 gång i veckan tvivlar  jag på mina kunskaper och undrar om det någonsin kommer bli bra och flera gånger under alla tillfällen  jag håller på med honom tänker jag att han är för stor för mig det kommer aldrig gå att tränsa, jag kommer aldrig komma upp på honom utan pall, jag kommer inte kunna rida upp honom i klasserna han är för mycket häst. Men nästan varje dag får jag ljusglimtar och ser så mycket utvecklingssamtal potential  och vilja i denna häst.

 Och visst går det att ha en så stor häst när man inte är så lång. Nu har jag lärt honom att han faktist får hissa ner huvudet när jag klär på honom träns/grimma och borstar pannluggen. Svårare är att be honom sänka ryggen men han blir väldigt tålig när jag häver upp sadeln som aldrig kommer rätt på första försöket eller att jag får stå på pallen när jag borstar manen. Sitta upp på marken är ingenting jag ens försökt med utan han får stå still vid pallen. Vilket inte heller är så dumt för han har verkligen lärt sig stå stilla vid den både inne och ute. 

På söndag kommer Jossan som är hippolog och ska hjälpa mig. Blir nog mest longering just på söndag och hitta rätt där. Men senare är tanken att hon ska lägga grunden i ridningen. Jag har sett hur vig han är så behöver någon stadig som är van vid unghästar. 

Bebis med bara träns. Han slipper grimman under nu 👌🏼Nedernäs DJ | | Kommentera |

Helg

Helg och jag är gräsänka medan Matthias är ute i skogen med hemvärnet. Han åkte imorse så Rasmus och jag hade förmiddagen själva tills jag börja jobba. Då kom min mamma och hämtade honom. Så dom fick en mysdag i Stockholm hos min mormor och jag fick jobba med bästa stallvärdarna. Idag har det varit riktigt kul att jobba. Roliga lektioner och bäst blev sista lektionen med stallvärdarna nere på stora banan. Vilka duktiga ryttare och vilka fina hästar. Riktigt njöt av att se dom jobba på så fint! Bästa mer yrket att se skillnaderna som blir vecka för vecka.

När jag kom hem hade inte mamma och Rasmus kommit hem till oss än. Så då tog jag det lite chill. När dom kom sen så värmde jag lite mat och så satt jag och Rasmus i soffan och käka från samma tallrik. Kvalité tid helt enkelt 😁😍

Senare på kvällen tog vi fram Ben and Jerrys och satt och mumsa till en film. Rasmus tog lite lek pauser för han kan inte riktigt koncentrera sig en hel film. Sedan somnade han när film nummer två började. Nu ligger vi i sängen. Har precis pratat med Matthias och han kommer hem imorgon mitt på dagen. Rasmus och jag ska komma ut och leka samt ta en promenad direkt på morgonen tror jag. Är så fint väder nu så bara att passa på. ☀️☀️☀️Livet som mamma | | Kommentera |

Tisdag

Sitter i solen och tittar på hästarna i hagen. Började dagen med att rida fina Ingeborga på utebanan. Red henne på lektionen igår kväll också samt Tophat och Brylant. Var jättekul att få rida lite intensivt och sedan byta häst och hitta knapparna på en annan. Nyttigt!

Snart börjar personalmöte så ska snart gå in i klubbstugan och värma min lunch. Blir jobb till 19 ikväll och sedan ska jag ut till DJ och pyssla lite där och sedan ge dom kvällsmat. 

Ingeborga


Va inne på Granngården och hitta en tub till strålen. DJs vänster bak är jätte sunkig så vi har kört med tjära och tjärdrev. Men detta kan bli ett alternativ senare
At work | | Kommentera |
Upp