Everybody's lookin' forward to the weekend

Dagen började klockan 6 imorse när klockan ringde. Var lite motigt att gå upp men lyckades komma upp i tid, sätta på mig joggingkläderna och vara i stallet vid 7. Dock joggade jag inte till stallet då jag har en äcklig träningsverk sedan hemmapasset i tisdagskväll och springturen i onsdags. Ville även spara min energi till ridningen. 
 
Var lite hinder uppbyggda på stora utebanan så jag tog med mig Ghost ner så han fick röra sig efter nattens boxvila och beta lite i ridbanans kant. Han har blivit jätte dålig på att äta hösilaget inne för han vet att gräset är grönare och godare ute. Så då kändes det lite skönt att han fick lite i magen innan han skulle ridas :)
 
Byggde upp en studs med 3 hinder med 3 meters avstånd ca 50cm höga. Sedan la jag lite travbommar på medelinjen och ett räcke i mitten på ena kortsidan.
 
 
På framridningen jobbade jag mycket med skritt och trav övergångar, galoppbyten och tempoväxlingar. Han tyckte verkligen allting var jätte spännande. Jobbade även över bommarna jag lagt ut. Var så himla kul. Dock lite kämpigt med träningsverket som gör att jag inte blir så rörlig som jag egentligen vill vara i kroppen.
 
När han kändes uppvärmd hoppade jag lilla räcket några gånger i båda varven och sedan hoppade jag studsen i båda varven några gånger. Resultatet blev en rundare och jämnare galopp och svetiig ponnyponke <3
 
 
 
 
 
 
Nu efter jobbet väntar en promenad ner till stallet. Ska hjälpa en tjej som ska klippa sin ponny. Hon ska låna min klippmaskin så måste visa hur man rengör den osv :) Sedan ska jag ta in lite hästar innan jag ska hem till min underbara sambo och laga lite tacos mys <3 Standard på fredag ju :)
 
Idag blir de ändå lite extra firande eftersom idag är det exakt ett år sedan Andreas och jag skrev papper på lägenheten <3
 
At work | | Kommentera |

Sommar och sol

Hejhej!
 
Jag är så taggad på sommaren som kommer. Har en hel del inplanerat kan man säga. 3 spännande resor och massa ridning står på schemat! 
 
Första resan blir ju till Norge med Andreas släkt. Ska bli så jäkla spännande. Vi ska ta en roadtrip dit (93mil) och sen ska vi vara på deras Ö utanför Trondheim några dagar. Hoppas på massa mys, fiske och bad. Kanske lite vandring också :) 
 
Andra resan blir med Sophie till Mariehamn, vi har bokat 2 nätter på ett jätte fint hotell med allt man behöver :) Är Rock Of festivalen där den helgen så vi kommer roa oss att se lite band och förhoppningsvis festa med De Vet Du.
Killarna har ju sån koll, igår när jag frågade vart dom skulle hålla till svarade dom att de brukar de få reda på samma dag spelningen är! Tänk att leva så? Helt oplanerade ;) 
 
Tredje resan blir i slutet på sommaren med Andreas. Vi sticker till Teneriffa en vecka. Vi har hyrt en trerumslägenhet vid havet. Blir ett perfekt avslut på sommaren. I Teneriffa ska jag verkligen bara ta det lugnt, sola och bada och äta allt jag kommer åt! 
 
 
Våren 2013 | | Kommentera |

Relax take it easy

Blir lika förvånad varje gång jag tar tag i någonting och verkligen lyckas! 
 
Innan jobbet har jag både hunnit med att rida ett dressyrpass för Sara och sprungit ett varv i spåret. Känns som jag kan sitta i min kontorsstol med gott samvete denna dag. Ridningen gick jätte bra. Hittade dock inte svikten i kroppen på samma sak som jag brukar. Var rätt trött och seg hela passet men kämpade på. Ghost gick iallafall jätte bra (som vanligt) känns som han har hittat samlingen och är rätt nöjd att gå där. Förut var det ju mera stånk och stön när vi väl hamnade i samling och för att inte tala om vad mycket slit de tog att komma dit.
 
Nu är det liksom bara att tippa bröstet, slappna av i axeln, stödja upp på yttertyglen, svikta i magen och jogga med fötterna. Haha för er som inte håller på med centrerad ridning låter nog detta som rena grekiskan. Men tänk att rida en häst i samling utan ansträngning. Det tar tid men när man äntligen hittat det så är de en dröm!
 
 
 
Ghost kör sin sista tävling för säsongen på söndag och sedan har jag pratat med Rebecka om att han och Kungen ska ut på bete. Han verkar inte ens intresserad av att stå inne och äta hösilage nu när gräset är grönt i hagen. Vi ska träna på nu fram till skolorna slutar (ca 2 veckor) sedan ska han få en vilovecka med endast skrittpromenader. Tror det kan göra honom väldigt gott. Maj har varit en väldigt intensivmånad med få vilodagar. Men han har ju fått sina älskade skrittpromeader några dagar i veckan där han kunnat koppla av. Träningsschemat för denna vecka ser ut så här iallafall:
 
Måndag: Dressyrlektion m mamma
Tisdag: Longering m mamma
Onsdag (idag): Dressyrlektion med mig
Torsdag: Dressyr lektion med Lamis
Fredag: Gymnastikhoppning med mig
Lördag: Skrittpromenad
Söndag: KM i hoppnig 2st klasser (70cm & 80cm)
Ghost | | Kommentera |
Upp