Måste människor slåss

Snart helg! Bara jobba Idag och imorgon sen är den här helgen. Den som alla väntar på. Då man kan vara uppe sent utan att få ångest. Då man hinner att städa, tvätta och fixa. 
 
Denna helg ska vi på middag, Ghost ska klippas och jag ska eventuellt tävla. Just nu var det bara 3st anmälda och det känns så oseriöst att tävla på 2 till... Nä kommer stryka mig om det inte blir en tävlingsklass. Lägga pengar på mer träningar! Shiit nu kom jag på att jag inte tagit ut pengar inför morgonens dressyr, bra Frida bra!
 
 
Morgonen började bra. Hade sovmorgon till 9. Vid 10 mötte jag Frida och åt frukost med fika på Tullen. Gott!
 
 
 
Ikväll är det styrelsemöte i stallet... Så kommer inte hem fören tio. Sen imorgon bitti dressyrträning för Sara. Blir spännande!
 
 
 
Vinter 2012/2013 | | Kommentera |

Allmänt om din häst, tex färg, härstamning m.m.

Snodde en liten lista från Linneas blogg (http://linneahlarsson.blogg.se/) tror inte hon blir så ledsen att jag tagit den. Mest för att få lite variation här på bloggen och en liten rödtråd ska kunnas dras mellan varje inlägg. Sorry alla ni som läser som inte är hästmänniskor. Men ibland blir det mycket häst och ibland mycket party. Sån är jag ;)
 
 
Ghost är en connemara i sina bästa år. Han fyller hela 16år i maj och jag har haft honom sedan 2008. Han är vit med blåögon, gul(d)man och svans. Färgen heter Blue Eyed Creme och jag hatar folk som säger att han är albino. Albinohästar existerar inte ens! 
 
Hans pappa heter Backudden Mountin Haze RC 83 och morfar är Aladdin RC 66. Så han är av det gamla svenska connemara släktet.  
 
Hittar tyvärr ingen bild på mamman (Önnarps Babette) :(
Men hon är brun (enligt papprena) så det är faktist riktigt konstigt att hon skulle få en BEC-bebis. Ghost har 4st yngre helsyskon och han är den enda som blivit BEC. Resten har blivit gulbruna (som pappan)... Senast förra året fölade Babette så Ghost blev storebror i sommras. Inga uppgifter vad det blev men håller det lite öppet till fortsättningen :D Mamman väntar även ett föl nu till sommaren 2013 
 
Ghost snyggis pappa
 
Ghost morfar
 
 
 
 
 
Ghost | | Kommentera |

I choose to be happy

Jag tror inte jag är den enda som välkomnar detta regn och vill ha barmark 1 februari! Komsi komsi nu våren! Är så trött på alla kläder man måste ta på sig för att ens utstå att vara ute, rida eller bara umgås i stallet...
 
Imorse tänkte jag först ta sovmorgon och låta Ghost vila för jag hade extremt svårt att somna igår kväll. Låg och tänkte på framtiden och pengar. Pengar pengar pengar det styr mitt liv just nu. Men jag tänker fortsätta leva som jag gjort även fast jag har mer utgifter än tidigare (nu när Gurra är helt tillbaka i mitt liv) Det får bli mindre pengar på sparkontot helt enkelt och kanske inte utlandssemestrar varje år. Men vad gör det?
 
Jag har valt att ha Ghost i mitt liv och ha ett ansvar för honom. Han är en för snäll varelse att köra runt med. Jag kommer aldrig svika honom och låta ännu fler människor komma in i hans liv kommer bli alldeles för rörrigt för honom. Vi vet ju inte hur länge han kommer vara kvar på denna jord. Det kan vara 10, 15 år lika väl som det kan handla om 2 eller 5år. Varje dag räknas <3
 
Du och jag Grabben <3
 

Nu åter till ridpasset jag och Ghost hade idag. Skrittade fram ganska länge. Mamma hade kört rätt hårt med honom igår på sin lektion. Mycket skolor och han hade varit helt slut efter. Men man kände att hon kommit åt rätt knappar för han var mjuk från start idag. Körde övergångar skritt trav halt som uppvärmning, lite serpentiner. Sedan galopperade jag på ett tag på lång tygel. Kunde plocka upp honom i båda varven och han svarade riktigt fint på mina hjälper. Körde sedan igenom programet vi ska rida på söndag (om det blir en tävlingsklass) kändes väldigt dåligt, hittade inget flyt... Men tog mig i kragen och körde vissa delar av programet som avslut och då funkade allt. Det gäller bara att jag har 100% koncentration så funkar det. Börjar jag tänka "Hmm vad ska vi käka ikväll?" tappar både Ghost och jag ridning en evighet innan jag får till det igen. Så skärpning nu Frida och fokusera!
 
 
Söt Misse i stallet <3
 
 
 
 
Ghost | | Kommentera |
Upp