Slapp söndag

Jag älskar lediga helgdagar 😊 idag har det verkligen varit en sån. Gick upp tidigt med Rasmus imorse som ni såg i det tidigare inlägget. Matthias fick sovmorgon då jag fick det igår. Så skönt när man kan dela upp ☺️

Jag åt en mindre frukost och drack kaffe med Rasmus när han åt sin gröt men sedan åt jag en större frukost med Matthias vid ca 10 när han vaknat.

Sedan begav vi oss iväg för att shoppa lite. På denna månads lön har jag försökt köpt upp mig på lite höstkläder till Rasmus. Har tänkt mycket på att köpa lite större storlekar. Han kan ha storlek 74 men han börjar bli lite för lång för en del plagg främst överdelar. Men några brallor är ngt korta nu också. 

På KappAhl har dom haft hela Augusti 2 för 3 på barnkläder så jag köpte två par brallor ett par i storlek 80 och ett par i storlek 86. Sedan köpte jag en jättesöt stickad tröja med ett björnhuvud broderat på magen 😊

Efter att vi handlat på KappAhl gick vi vidare till franks färg och kollade lite i tapetböcker. Vi ska göra om vårt sovrum nu i höst. Ska tapetsera på de 3 väggarna där det är målat nu så vi låter vår träpanel vi har sängen emot vara kvar. Det är den detaljen som nästan avgjorde att vi köpte lägenheten pga. det blir en tatch av lantligt i lägenheten. 

Rasmus rum ska vi också göra ordning om så småning om. Dessa tapeter var ju väldigt gosiga 💕

Efter tapetkollen blev det en sväng förbi Skoman. Kollade lite efter ett par höstskor. Hittade ett par från Ecco som var så otroligt sköna och snygga med perfekt höjd på klacken. Dock kändes priset 1200:- lite för överväldigat. En annan gång i ett annat liv kanske. Ska kika på lager157 vad dom erbjuder istället 😊

Vi avslutade vår shoppingrunda med en fika på Tre praliner (typ bästa fiket att ha med barn på som det känns nu) blev en bulgursallad med kyckling. Så underbart god👌🏻

Perfekt att dom har leksaker man kan underhålla sin ligist med 😜

Nu i eftermiddag har jag varit till DJ med mamma. Rasmus och Matthias åkte då till Rasmus farfar och hälsade på lite och skulle hämta lite saker. Så nu ligger jag i sängen och njuter av lugnet. Blir en lugn kväll också. Lagar lite mat, leker lite med Rasmus och sedan kanske vi orkar glo lite på Viaplay en stund. 

Fin hästen 🐴
Livet som mamma | | Kommentera |

Djungelboken

Godmorgon! Rasmus vaknade ungefär vid 6 imorse men han och jag gick upp  halv sju gjorde ordning flaska och satte igång Djungelboken. Just nu sitter Rasmus och pysslar med sina klossar medan jag kollar på filmen. Så mysigt med sånna här lugna lediga mornar ❤️

Juste har glömt at berätta att i måndags tog Rasmus sina första steg utan stöd. Så häftigt! Har blivit några fler steg dag för dag. Snart går han nog på heltid. 

Min morgon vy 😍
Livet som mamma | | Kommentera |

Det är okej att vara lite ego och säga nej

Något jag lärt mig under året är att det är okej att säga nej. När jag var gravid förra året ville jag hinna med så mycket som möjligt och tjäna så mycket pengar det bara gick så jag jobbade 6 dagar (ibland 7) i veckan hela vårterminen. Mån-fre på körskolan och alla lördagar på ridskolan. 

På sommaren körde jag också på jobb på trafikskolan under dagen och sedan jobba på ridläger under kvällen. Hade även här 2 hästar varav en jag faktist red 5-6 dagar i veckan fram till juni ungefär. Och red jag inte höll jag lektion för den som red Ghost eller var där och mocka, packade höpåsar och fyllde vatten.  Jag hade så fullt upp och det kan vara anledningen till att graviditeten var så bra att den gick någorlunda fort. Men tiden med Matthias blev ju inte så mycket. Vi hade väl en ledig helg tillsammans i juli förra året och sedan kom Rasmus.

Sedan att jag kanske inte njöt så mycket av att vara gravid ångrar jag nu i efterhand också. Utan att det blev ett hinder för mig att inte orka 24-7. 

Rasmus är det bästa som hänt mig och nu när han verkligen blivit en riktigt stor pojke som busar och leker. Ingenting är som förr. Jag pysslar ihop veckorna för att få tid med hästarna så mycket som möjligt utan att familjen ska bli lidande. DJ som utbildas och Ghost som ska hållas igång (främst min ridning som ska hållas igång). På det har jag mitt ungdomsledarjobb på ridskolan som tar sina timmar. Både att planera och genomföra så allt det där extra som uppkommer. 

Persedelvård haha att ens tänka på att smörja sadeln och tränset efter ett ridpass nu för tiden är bara att glömma. Man vill men så tittar man på klockan och inser att snart ska Rasmus sova och man vill såklart hem och vara med vid nattningen så ofta det går. Men där har jag turen att ha världens bästa medryttare till Ghost som faktist tar tag i att smörja sadel och tränset ofta. 

Hemmet är en sån del som jag vill ta tag i men aldrig hinner för det dyker upp nya saker hela tiden. Det råder kaos i vår lägenhet. Städning har väl aldrig varit min stora grej men det är ganska stökigt just nu. Inte smutsig men stökigt. På söndag har jag lovat Matte att vi ska ta tag i vardagsrummet och göra ordning vår kontorshörna.

Mig själv hehe det kan ta uppåt en månad innan jag ens tar tag i att raka benen. Jag kan erkänna att den dagen solen äntligen kom stod jag mellan valet och kvalet om jag skulle ta tag i mina ben eller om jag skulle svettas i ett par jeans istället 😂 Ikväll filade jag fötterna för första gången på hela sommaren 😕 och gå och få predikyr är något jag får ta tag i till nästa sommar. 

Men det kommer komma en tid där jag bara har en häst att ta hand om, en tid där Rasmus inte kommer tycka att sin mamma är den viktigaste personen. En tid där jag kan vara  i stallet flera timmar och bara vara eller faktist göra lite mer nytta.

 Fast stallvärdarna tycker jag är bra och har väldigt kul på mina arrangemang så lite nytta i stallet gör jag 😜 Man ska ta vara på dom yngre ☺️

Sommaren 2015 | | Kommentera |
Upp