Träningsdagbok 23/1

Så var det de där att uppdatera på rätt dag 😉 men i måndags så var det dags för mig att röra på mig. Blev en hopplektion på Nalle. Gick
verkligen jättebra! När jag hoppade honom i höstas så märkte jag hur snäll han är att hoppa OM man inte kommer efter i handen.

Så i måndags var målet att bara ha honom framåt för skänkeln och svänga med höfterna och inte störa i tygeln för då åker bromsen i direkt.

Gick jättebra! Några missar när jag ville rätta till honom men inga stora saker.

Hälsa och träning | | Kommentera |

Träningsdagbok 19/1 & 22/1

Sämst att uppdatera på rätt dag... Gäller att hitta sina tillfällen.

I torsdags alltså den 19/1 hade jag studiedag och eftersom vi ännu inte fått några uppgifter blev det till att ägna tid åt DJ och jobba lite extra i Vigelsjö.

DJ blev tömkörd ordentligt på ridbanan i skritt och trav. Var riktigt mjuk och följsam. Ingenting som kändes som att det där behöver vi jobba på utan han är med i matchen 🐴👌🏼

I fredags var det skola hela långa dagen. Och i lördags jobb. Men i söndags var det dags för mig att röra på fläsket 🏃🏼‍♀️

Tog hela familjen ut på 1,5 timmes lång promenad runt Norrtälje. Var riktigt härligt väder också så man fick massa energi ☀️

På eftermiddagen var det dags att rida ut med hela gänget i stallet. Förutsättningarna var väl inte det bästa. Snålblåst och skymning men ut bar det iväg. DJ var lite tittig redan från början men jag känner att det bara är att driva på. Vid en av gårdarna blåste det väldigt och hästen jag hade bakom mig började krångla och då hängde såklart DJ på. Blåste upp sig och körde lite passage. Jag blev lite efter i handen vilket resulterade i att han började protestera och hoppade några gånger rakt upp i luften några gånger. Men kände att jag bara behövde driva ur honom det. Släppte i handen och tänkte bara framåt och det svarade han riktigt bra på. Detta var 6e gången vi rider ut så har ju väntat lite på motgångar och detta kunde jag hantera. Självklart kanske man inte skulle ridit ut med tanke på blåsten men sånna här situationer kommer uppstå fler gånger och enda sättet att lära sig hantera dom är att utsätta sig för fler.

Idag var det inte att tänka på att hitta på något tyvärr. Isbana på ridbanan hoppas det antingen kommer snö eller smälter bort för jag har bokat lektion med Sara på fredag 🏇🏽

Jag ska dock få röra mig idag. Har ridlektion 20:00!

Hälsa och träning, Nedernäs DJ | | Kommentera |

Träningsdagbok 17/1 samt 18/1

DJ: Igår fick DJ ett lätt pass. Jag var i skolan på förmiddagen och har inte kommit in i rutinen att ha någon form av bra lunch med mig ännu så blev en fralla från Pressbyrån på vägen hem vilket resulterade i att när jag väl var hos DJ vid tretiden var jag ganska tom. Men rastade iallafall av honom på linan. Han fattade rätt galopp och var galet med på noterna även fast hon som höll i andra änden av snöret bara ville hem och lägga sig på soffan.

Min sötgöte

Inte helt otippat blev det ingen träning för mig. Igår kände jag mig ganska okej från min förkylning så går åt rätt håll. Så pass bra att för min del blev 3 hästar ridna idag.

Började morgonen med en skritttur på Ghost. Nu när man är van att åka på coola DJ ute så fick man sig ett uppvaknande av att sitta på snart 20år gamla ponnyn. Redan vid första grindhålet vi skulle passera för att komma från gården försökte han börja backa. Men fick genom honom och sedan flöt turen på ganska bra. Red över galoppfältet och där försökte jag samla ihop skritten något sådär och la in en del halter som han svarade väldigt fint på! Vidare genom skogen och sedan över Vattenverket ökades tempot och hela vägen hem taktade han hem. Galet det där att han ska vara så het. Men det är skönt att han har den där gnistan kvar. Försvinner den vet man att något är tok.

DJ satt jag upp på direkt. Annars brukar jag longera men har ju inte gjort det dom 2 senaste gångerna jag ridit ut och igår visade han inga tecken på sprätt i kroppen. Och nån gång ska ju vara den första. Red kanske 20min i skritt och trav. La in en del halter och svängar. I vänstervarvet bet han tag i bettet och var svår att få rätt ställd. Han la sig automatiskt utåtställd. Men egentligen blir ju fokus mer på bakdelen och drivningen var det inget fel på idag utan det kändes som att han var med på noterna. Så det är väl bara en grej just nu.

Tredje och sista passet som även blev det som var mest ansträngde rent fysiskt var ridlektionen på Nalle. Men vilket resultat i hästen det gav. Nu vet jag mera vilka knappar jag ska trycka på och hur jag ska tänka. Jobbade med sidvärts rörelse på förlängda hörnlinjen samt lite arbete på volterna. Men det var verkligen övningen på linjen som gav både mig och Nalle mersmak. Superkul!

Upp