I know when the battle's lost

Imorse när jag var ute och galopperade i den djupa mjuka och fluffiga snön med min vita springare så hittade jag någonting positivt med snön! Gu vad roligt det var att galoppera i snön och jävlar vilken fart han hade! Man märker att  det är rätt ansträngande att jobba i snön för hästarna. Ghost blev lite anfådd nästan så tog bara två intervaller i galopp.
 
Har hört någonstanns att 20 min skritt i djupsnö är som ett rejält arbetspass för hästen och jag skrittade minst 20min idag + kanske några minuter i trav och galopp så han fick ett ordentligt pass inför helgen. Ikväll har han ju hoppning (om den inte är inställd pga. vädret) sen imorgon går han en dressyrlektion och vilar på söndag. Så han har en ganska bra helg att vänta.
 
Jag slutar om ca 30 min. Har julpyntat här på kontoret idag. Ska till kryddan efter jobbet och köpa lite godsaker inför kvällens festligheter och sedan hämta ut mitt paket och ta ut pengar inför GLOOBEN!!!
 
Vinter 2012/2013 | | Kommentera |

Nothing can stop me

Den som tycker snö är någonting positivt kan sluta läsa detta inlägg nu. För nu jävlar ska snöhelvetet få en riktig jävla käftsmäll!
 
Imorse var det tänkt att jag skulle handla inför helgen och åka upp till Rusta och köpa julgrejer... Dock eftersom snö helvetet kommit så är bilen totalt insnöad och jag skulle aldrig orkat få bort all snö så då tänkte jag gå. Men tror ni inte skitaffärerna inte öppnar fören 10 och jag var ute 9. Så ingen handling idag. Får handla det viktigaste på kryddan efter jobbet så får jag gå en sväng imorgon efter jobbet och köpa läsk och papperstallrikar till kalaset imorgon uppe vid FH! Julgrejerna får helt enkelt vänta... Har lite i skåpen hemma jag kan plocka fram ikväll iallafall :D 
 
Så snön får helst försvinna redan inatt så jag kan fortsätta leva mitt liv som vanligt imorgon!!!
 
På toppen av allt satte jag en potatis i halsen igår så min strupe är helt sönderbränd och har jätte ont i halsen idag....
 
 
Utanför vår port (ingen av bilarna är vår tyvärr)
Vinter 2012/2013 | | Kommentera |

Can we stop this for a minute

Imorse ringde klockan vid 6.00 gick dock inte upp fören 7.00! Ja jag är en riktig snoozare ;) Åt lite gröt. Skönt med lite fullkorn i magen efter flera dagars onyttigheter. Gick sedan till stallet. Väldigt många vägar till stallet är avstängda pga bygget av den nya vägen så jag tog en ny väg och då var den självklart också avstängd så fick gå värsta omvägen i snöstormen... Typsikt! Men kom tillslut fram.
 
Tog in Ghost och borsta, spola ben osv.. Tränsade och gick till ridhuset. Har börjat rida honom mer barbacka för att kunna känna hur hans kropp arbetar under mig! Dock är han lite kantig så det gör lite ont och jag fick värsta sendraget i ljumsken så kunde inte galoppera ordentligt så löslongerade honom i galoppen hehe lat jag kände mig då! Sedan hoppade jag upp igen och körde en liten övning med skänkelvikning och lite volter. En övning jag kört på Valli i Rimbo. Han lossnade jätte fint i vänster varvet men i höger rymmde han ifrån mig hela tiden så fick sakta av till skritt flera gånger för att komma åt ordentligt. Han blev helt klart bättre men detta måste jag jobba mer med. Han blir så jäkla stark i sin vänstra sida när han inte orkar hålla ihop höger så då drar han iväg... JOPPIGT!!!
Men som sagt får jag igenom det fler och fler gånger kommer han bli bättre så småningom :)
 
Imorgon skulle Anna sno honom på morgonen. Men på fredag ska vi försöka komma ut i skogen. Hoppas vädret förbättras något bara :)
 
 
 
Ghost | | Kommentera |
Upp