Veckans uppdatering

Hej igen!
 
Blev ingen uppdatering förra veckan efter mitt inlägg ifrån bussen. Men man kan inte hinna med allt tyvärr. 
 
Det som hände i torsdags när jag kom hem från skolan var att det var först och främst att solen titta fram och det kändes som att våren kommit för att stanna! Helt fantastikt. Så jag var inte alls sugen på att gå till ridhuset och harva runt så vi testade ridbanan istället. 
 
Mamma började med att gå med honom runt på ridbanan för att kolla omgivningen. Eftersom jag inte är så snabb och stadig i min gång efter olyckan så undviker jag att leda DJ för att jag inte ska bromsa upp honom eller få honom på mig. När det hade kollat runt lite så fick longerades han och då var han hur lugn och fin som helst. Kanske någon back ut-spark men inga stora grejer så jag bestämde mig för att sitta upp. Mamma fick gå brevid i början men jag kände att han inte reagerade på hästarna brevid eller omgivningen. Ridbanan på nya stället ligger väldigt avskilt om man jämför med ridbanan vi hade i Finsta där lastbilarna dundrade förbi vid varje pass eller ridbanan i Vigelsjö där det verkligen blev miljöträning med alla förbipasserande människor, hundar osv.
 
Så tränade under torsdagen enbart på att hitta tillbaka till hur jag måste rida och vad min kropp orkar. Han slog med huvudet en del precis som i somras men var jag bara konsekvent. Böt varv ofta och kände av hur övergångarna i skritt och trav kändes. Fick verkligen en bra känsla och har lite tankar hur jag ska jobba vidare på detta.
 
På fredagen vilade han och på lördagen var mamma ut och promenerade och longerade. På söndagen hade DJ lyckats dra av sig en sko och var halt så blev endast promenad och samma på måndagen. I tisdags var hovslagaren i stallet så han fick på sig nya skor och igår när det var onsdag longerade mamma för att kika så han inte var halt längre och han hade rört sig mycket bättre. Så idag ville jag också se hur han såg ut och jag tyckte han såg bra ut. Dock var han väldigt sprättig så mamma hade fullt sjå med longeringen. 
 
Väl när jag kom upp så kände jag lite på hur vändningarna kändes i skritt och gjorde lite 90 graders-svängar i skritt. Testade lite öppna och därefter tog jag några minuters jogg. Han var lite tjafsig med huvudet men tryckte på lite extra och då jobbade han på väldigt bra. Tyvärr orkar inte min kropp att rida på det här sättet så länge så när jag fick igenom min vilja så var jag nöjd och vi skrittade tillbaka till stallet. Världens bästa häst. 
 
Har inte riktigt någon plan klar för imorgon då mamma och jag inte vet hur våra dagar kommer se ut imorgon men antingen blir det samma upplägg imorgon eller vila. På lördag blir det longering igen och på söndag kommer vår kiropraktor Malin och därefter ska han släppas ihop med sin nya flock och äntligen flytta in i det andra stallet. Vi körde en vecka extra i karantän då ihopsläppet inte kunde ordnas tidigare än denna helg. Men jag hoppas att det kommer gå bra och att de andra hästarna är snälla. Tänk vilket paradis DJ har hamnat i. Fri tillgång på mat, lång utevistelse i stor hage och kompisar att leka med. Kan inte bli så mycket bättre!
 
Jag hoppas jag hinner med en uppdatering i helgen. Men kan tyvärr inte lova något.
 
 
Nedernäs DJ | | Kommentera |

God morgon torsdag!

Hej! Det är torsdag och har blivit ett litet uppehåll i bloggandet. Tiden räcker inte riktigt till alltid och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.

Förra veckan blev en liten testvecka för DJ på nya stället. Från att vara lite smått spänd måndag och tisdag så blev han sitt vanliga jag på torsdagen. Fredag och lördag red jag och han kändes precis som de gånger jag red honom när han stod hos Victoria 😊 Tyvärr är det min kropp som inte riktigt orkar hålla ihop men det är bara att öva vidare. 

Den här veckan har jag inte gjort någonting med DJ. Louise har red lektion i  måndags, gick en promenad i tisdags och igår var hon ut och longerade honom. Men idag är det min tur iallafall 😃🐴 Har en plan för dagens pass och hoppas även DJ vill vara med på det.

(null)

(null)

(null)

Nedernäs DJ | | Kommentera |

Ett tag sedan sist

Hej!
 
Ja ni vad hände där? Mitt i min julkalender tog det bara stopp. Orken och motivationen tog slut samtidigt som jag kämpade med massa annat inför jul och en ny termin i skolan.
 
Så vad har hänt sedan sist? 
 
 - Jag har jobbat. Vad jag har jobbat. Efter min praktik fick jag reda på att det behövdes en receptionist till vårdcentralen i Norrtälje. Sökte och fick jobbet :) Så hela januari och februari samt en bit in i mars jobbade jag i receptionen och fick även möjlighet att skriva journaler. Vad jag lärt mig mycket! Och vilka fina människor jag fått möjligheten att lära känna <3  Så i mars när det var dags att återgå till skolbänken var det med en känsla av vemod, jag kan ju det här! Men det har gått bra att börja skolan igen. Fått in rutinerna och skrivt ett prov som jag hade väldigt bra resultat på. Har en större tenta nu på torsdag som gör att jag sitter lite på helspänn. 
 
- Jag har varit sjuk (mindre kul dock) hela februari var jag sjuk till och från. Två eller tre lördagar låg jag med feber för att sedan vara pigg igen dagen efter. Super skumt. Men under mars så har jag mått bättre och kommit igång med träning och ridning ordentligt.
 
- Den kanske mest intressanta frågan för er är om jag kommit igång med ridningen igen? Och svaret är JA! Ja jag kan rida igen. Tack vare att jag fått låna Julia och Therese fina ponny Ladde har det gått väldigt fort. Har även hunnit rida DJ 3 gånger senaste månaderna också och det har gått jättebra. Dock går det ju bäst att rida Ladde eftersom han är lite mindre och stadigare men tycker inte att det varit några större konstigheter att rida DJ de få gånger jag haft möjligheten. Igår gick flytten från Victoria till Stall Andviken i Kvilunda där DJ nu ska bo. Känns jättebra! Jag gillar omgivningarna där och rutinerna samt att alla är så schyssta och att man får komma och gå som man vill utan att känna att man är i vägen. Jag kände det redan idag när jag och Louise var ut att detta kommer att bli bra.
 
Planen med DJ för tillfället är att Louise kommer hjälpa mig mycket till en början för att sedan vara DJs medryttare 1-2 gånger i veckan. Jag är inte alls i den formen jag var i somras. Jag är även rädd att foten ska skadas eller få en smäll igen. DJ är en stor häst och nu till en början ganska spänd på allt nytt vilket är helt naturligt. Så att ha Louise som är stadig med mig är guldvärt. Så tillsammans nu måste vi försöka hitta ett sätt att nu först och främst vänja oss själva vid hästen och han ska vänja sig vid oss. Han har varit med om mycket det här halvåret han varit hos Victoria och matats in med nya intryck hela tiden. Vi ska fortsätta jobba vidare med det Victoria gjort men samtdigt försöka backa bandet lite och arbeta honom lite mer hållbart. Louise är väldigt mycket för att rida ut och arbeta i skog och mark och det är asnyttigt för DJ för att han ska hålla reda på sin stora kropp och jag behöver hitta tillbaka till ridningen i min kropp igen. Så det kommer bli en spännande vår det här och säkert mycket sena kvällar och tidiga mornar. Men hurni det gör inget för det är ju ändå helt fantastiskt att jag faktist är tillbaka igen!
 
 
 
 
 
 
Nedernäs DJ | | Kommentera |
Upp