Dag 23 som mamma

Go kväll!
Har precis kommit ur duschen och ligger och ska försöka sova någon timme innan Rasmus vaknar och vill ha lite mat innan natten. 

Livet fortsätter i sina mönster. Idag hade vi lite "ledigt" från aktiviteter så vi sov till nästan 10 idag. 

När jag ätit frukost och fått på mig kläder, dragit några tag med borsten i håret och borstat tänderna hade klockan redan blivit 12. 

Kan ju säga att passa någon tid när man har en bebis är ganska svårt. Det går men man måste börja väldigt långt i förväg för att vara i närheten av den när man väl är klar. Men idag hade vi som sagt inga tider att passa och inget vettigt planerat så då kunde vi starta när vi kände för det :D 

När jag var klar och Rasmus fått på sig lite kläder och bäddats ner i vagnen tog vi en promenad upp till FH. Rasmus behövde en kofta nu till hösten och den han har fått i present av Catrine är för stor så kände att det var dags att ta sig ut på jakt efter en. Vi köpte inga sånna plagg när han låg i magen utan koncentrerade oss mest på mjukiskläder och sparkdräkter. Men hittade iallafall en jättesöt inne på KappAhl en marinblå kabelstickad. 

Blev i storlek 62 nu, han har ju växt som in i Norden. Var hos BVC igår och han väger nu 4750g och är 53cm. Han fyllde ju 3 veckor i tisdags också men fick göra 4 veckorskontrollen redan denna vecka! Vilket han klara med bravur :D Så vi slipper åka dit nästa vecka och behöver inte komma tillbaka fören han är 6 veckor! 

Imorgon har vi lite mer aktiviteter inplanerade! Ska till båda hästarna. Dock blir det bara mockning hos Ghost imorgon då han har inplanerad vila. Hos DJ blir det de vanliga. Ledträning och borstning :) Sen tar vi helg! Ska bli skönt att få ha Matthias hemma några dagar igen <3

Höst 2014 | | Kommentera |

Måndag 27/11

Första ensama dagen med Rasmus. Idag började nämligen Matthias att jobba igen efter tre veckor ledigt. 

Vi tog det ganska lugnt på förmiddagen. Rasmus sover ganska länge så jag gick upp före han vakna. Satt på kaffepannan och gjorde ordning gröt. 

Vid 11 åkte vi ut till Penningby och träffade min mamma plus Ossian och Enya. Pysslade lite med Ghost och sedan red dom på banan. Rasmus sov hela tiden i den fina stallvagnen han har. Men det blåste ganska mycket så jag och Rasmus var inte på banan så länge utan gick i i stallet och smörjde ett par tyglar som blivit lite mögliga. Tror inte dom blivit använda på hela sommaren! 

När barnen ridit färdigt så gick vi en promenad längst alen förbi slottet. Hela 3 timmar var vi i stallet och Rasmus sov hela tiden vilket resulterade i att det inte blev någon middagslur för mig. Så därför ligger jag redan nu i sängen. Haha känner mig jättegammal (1månad kvar tills jag blir 23) men nätterna blir inge roliga om man är dödstrött sen innan... 

Imorgon blir det en sväng till stallet igen på dagen. Jag ska longera Ghost är det tänkt. Rasmus fyller 3 veckor imorgon också! Annars är det väl inge mer spännande som sker? Tror inte det iaf! 

Hejdå sålänge <3


Höst 2014 | | Kommentera |

Lördag!

Lördag idag och natten till idag var ganska jobbig... Dålig sömn på dagen under fredagen vilket resulterade i en väldigt trött Frida när Rasmus vaknade på natten. Inte nog med det var han också ganska trött så han somnade väldigt snabbt vid amningen och blev liksom inte mätt och vaknade snabbt inpå igen. 

Men ändå var jag i stallet strax efter 9. Ghost skulle iväg och tävla så skulle hjälpa till och lasta. Men idag var han bara trasslig. Blir så trött på den där ponnyn ibland alltså! Även fast vi verkligen gjorde precis som han vill ha det dög ingenting. Inte ens äpplen smakade gott idag. Så efter nästan en två timmars kamp fick vi ge oss då jag var tvungen att åka hem till min son och Wilma skulle ju iväg till tävlingsplatsen och hjälpa till där. Jag fick iallafall över honom dit jag ville innan vi gav upp så han inte "vann" men nu jäklar måste jag köpa en transport och traggla den där biten att stå kvar i transporten tills bommen stängs och inte kasta sig ut. 

När jag slängt ut hästen i hagen lite besviken över att vi inte skulle komma iväg på tävling idag så åkte jag hem. Matade Rasmus och sedan sov vi middag.

Vid tre åkte jag och Rasmus tillbaka till stallet för att göra klart allting till Ghost då jag inte hann det på morgonen. Borstade även hela hästen som såklart rullat i lera och samlat på sig massa kardborrar i svans och pannluggen... 

Sen nu på kvällen har väl inte så mycket hänt. Matthias lagade god fisk till middag. Rasmus har badat. Jag unnade mig lite popcorn ikväll :) 

Imorgon kommer lite kusiner till mig över + faster och farfar :) Fika lite och visa upp Rasmus.:D 

Ska även gå promenad innan mörkret faller tänkte jag. Vintertiden startar ju imorgon så man får ta vara på den tidiga delen av dagen. Men med lite kaffe i kroppen så brukar hela världen vara som ett stort rosa moln för mig :)

Rasmus vag han har i stallet. Idag bäddad med ett av Ghost schabrak för en glömsk mamma missade att ta med åkpåsen ;)

Höst 2014 | | Kommentera |
Upp