So I'll go, but I know I'll think of you ev'ry step of the way.

Dags för mig att släppa bomben om vad som kommer hända med Ghost och mig i höst. Eftersom nästan alla redan vet om de i stallet pga namnskylten på ridskolan redan är uppe.
 
Jag har länge vetat om att jag kan bli något inom ridsporten främst hoppning. Jag har fått förklarat av min tränare så många gånger att jag kan nå svår hoppning bara jag vill, tyvärr är de Ghost som begränsat mig. 
 
Som ni vet har jag precis köpt lägenhet, jag har alltså ett lån att betala av, har en hyra att betala varje månad + att jag ska ha mat.
 
Ghost i sin tur har också en hyra, han ska ha nya skor varannan månad, vi ska åka på träningar (för min skull), han har en försäkring, han ska vaccineras osv osv.... Ghost kostar pengar. Pengar jag har men som känns så väldigt onödigt att lägga ut då han inte kommer kunna ta mig till de höjderna jag vill tävla. 
 
Då har jag bestämt att ridskolan ska bli fodervärd till Ghost. Då får Ghost möjlighet att lära ut sina kunskaper till nya ryttare. Precis som han lärt upp mig. Jag tror Ghost kommer trivas att bli riden av andra som inte har samma krav på honom som jag har. Jag rider ju honom som en tävlingshäst ska ridas inför de stora tävlingarna. Dock kommer jag inte lämna honom helt i fred utan de är jag som kommer rida ut honom i skog och mark och säkert känna lite på banan att han inte tappar allt för mkt muskler. Han är ju en väldigt kul häst att rida ;)
 
Vad jag i gengälld får. Är att jag spar en jäkla massa pengar som jag kan lägga undan och då kan spara ihop till en till stjärna som jag kan få utvecklas och åka på tävlingar med, detta kanske inte kommer ske i år eller nästa år men någongång kommer de ske. Jag måste bara hitta råmatrialet kunskapen har jag ju inom mig.
 
För att inte tappa min ridning kommer jag 2gånger i veckan rida lektion i Rimbo. En hopp och en dressyr. Där får jag chansen att rida olika typer av hästar + att jag får mer kunskaper + håller igång min ridning. 
 
 
Jag hoppas att ni inte dömmer mig för detta beslut, eller att ni tycker att jag är egoistisk. Jag tycker att de är jätte sorgligt att inte kunna behålla min vän, den bästa vän jag haft som jag sagt att jag aldrig kommer göra mig av med. Men han är inte långt borta, han kommer inte åka någonstanns, han kommer stå kvar i samma stall, i samma box och ha kvar sina hagkompisar, enda skillnaden är att de inte är jag som kommer träna och tävla honom utan några helt för mig okända personer. Men jag kommer kunna hålla koll, inverka och självklart mysa med honom så fort jag har tillfälle. 
 
 
Detta kommer bli bra och så fort vi har en egen gård kommer Ghost flytta dit, de är ju inte direkt så att han kommer vara ridskolehäst livet ut <3
 
En av de första gångerna jag red Ghost
 
 
 
Ghost | | Kommentera |

It's hard to look right, At you baby

Godmorgon!
Medan jag inte har ngt speciellt att göra at work så tänkte jag skriva om lite ridpass jag gjort på Gurra G (Ghost) sedan senast jag skrev om ett pass (i torsdags)
 
Jogg med bom
I fredags stod bommar på schemat. Hade samlat ihop ett litet gäng. För de är roligare att hoppa tsm och sedan får hästarna lite pauser mellan övningarna när man väntar på sin tur. Dock kunde vi köra de flesta övningarna i ström :) De var jag Lamis, Erika och Sophie som hoppa med hästarna Lothar, Vargen och Ghost. Jag var ridlärare i början av träningen så Lamis red Ghost då.
 
Fick en framriden och fin häst <3 Mkt bommar och lydnad i början jobbade dom med mest i trav. Sedan hoppade jag upp på Ghost då avbröt Erika för Lothar var rätt trött så Sophie och jag fortsatte :) Lamis fick agera fotograf...
 
Sophie och jag körde lite galopparbete på min favorit linje 23m mellan hindrerna. Varierade galoppsprången fick som lägst 5st och mest 8st på Ghost :D Höjde upp till ca 60-70cm på slutet. 
 
Sedan gjorde vi övningen klockan. Dock hade vi bara 2st bommar istället för 4. Men de räckte för oss. Var svårt och läskigt ändå och hela tiden titta på andra hindret. Men några bra avsprång fick vi i båda varven :D 
 
Hoppade sedan på en liten oxer linje upp på ett räcke. Provade även våran läskiga plastmur från båda sidorna. Sedan la vi ihop allting till en bana. Ghost tyckte de var riktigt roligt att hoppa igen. Var nästan uppe på bakbenen några gånger när vi väntade på vår tur <3 Åh vad jag älskar den ponnyn <3 När jag hade hoppat klart hoppade Lamis 2 språng barbacka på galningen ;)
 
 
 
Hehe vi hoppar muren
 

Dressyr

I Lördags stod dressyr på schemat och jag trodde Ghost skulle vara trött och seg efter hoppningen men han var riktigt pigg och fin <3 Han älskar verkligen att arbeta. Red ungefär kl 13 på dagen så de var rätt så varmt ute så vi passade på att vara inne i ridhuset. Jobbade väldigt mkt trav och skritt eftersom han fått mkt galopp från vår uteritt på torsdagen och sedan hoppningen under fredagen ;)
 
Jag älskar att jag hittat mina magmuskler i ridningen ordentligt nu. Känner mig som en helt annan ryttare och kommer ner i sadeln. Red med min dressyrsadel och man får så snygga långa ben i den så jag nästan ser för stor ut på Ghost. Men shit vad fin han blir så fort han höjer upp ryggen och jobbar under sig. Dock orkar han inte så många steg men den känslan när de väl kommer är jag i himlen och Ghost är 180cm hög :D :D :D
 
Skrittpromenad

Var inte jag som red på söndagen utan Lamis fick äran att skritta ut på Ghost, alltid skönt att ha en hästskötare  sånna dagar :D 
 
Jogg

Igår måndag så var de jogg som gällde för Ghost. Vi red nere på stora ridbanan. Var svalt ute igår kväll och insekterna dök inte upp fören jag skrittade av :O Red med hoppsadeln. Stod rätt mkt i lättsits i galoppen, blev ju inspirerad av fälttävlandsryttarna som red i London igår ;) Jobbade mkt med att korta steget. Han har en förmåga att bara dra upp huvudet och springa iväg när jag rider så när jag jobbar honom med korta steg får jag honom att samla sig mkt bättre och genom samlingen sedan kan jag sedan länga lite och då får mer tryck i steget och inte den där fula släng traven han annars drar på sig. Sedan är de en av de mest lösgörande man kan göra att korta upp traven och sedan fatta galopp ur den samlingen. Prova ni kommer få så mkt mer power i galoppen och hästen kommer bara gå där med nacken böjd och ryggen arbetandes. Mamma brukar göra detta på Ghost när hon tömkör. Samla traven så han nästan trampar på stället och sedan fatta galopp och då är de en FEI ponny hon ser. Dock har jag aldrig sett de men hon beskriver honom som de ;)
 
Vila

Idag ska Ghost vila och sedan imorgon ska vi ut och galoppera i skogen igen ;) Så rullar nästan alltid schemat runt runt ;D
 
 
 
  
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Hard work work

Man är alltid glad när man sitter på Ghost <3
 
 
Just nu sitter jag på jobbet, tog en bit tårta vi fått av en nöjd elev idag :) Kollar på fälttävland på svtplay, så himla fint   väder så kommer nog inte så många in idag och vill boka lektioner så de är skönt. Har rätt stor koll på läget så inte så mkt pappers arbete idag heller :D
 
En riktigt läskig omkullridning av en ryss som inte var så kul att se sedan var de en från jamaica som tappade lite fotfäste mot ett hinder men hästen kom på fötter i sista sekund. En svensk har startat och hon fick lite straff pga att hon red över tiden. Men snart startar nästa svensk :D
 
 
At work | | Kommentera |
Upp