Vecka 7

Söndag idag och hela vecka 7 har rullat på bra! Var ledig måndag och då red jag Ghost och Ladde som jag nämnde i förra inlägget.


I tisdags var det alla hjärtans dag. Jag jobbade på Mimer under eftermiddagen men på förmiddagen hann jag tömköra DJ på banan. Han var riktigt fin och jobbar verkligen på bra och man märker att han tycker det är kul också. 

Vi avslutade alla hjärtans dag med middag på Antep. Rasmus var riktigt duktig på restaurangen och beställde iallafall drickan själv ❤Onsdag var det halvdag i skolan. Hade IT och ett infomöte och på lunchen la vi upp en plan inför ett grupparbete vi ska genomföra denna  vecka och redovisa under V 9. 

Kom hem så pass tidigt att jag utnyttjade ljuset och åkte till stallet direkt och hann med ännu ett tömkörningspass med DJ. 

I torsdags var det heldag i skolan. Och när jag kom hem fortsatte jag med hemuppgifter vi fått att göra under fredagen. Men jag ville lägga tid på hästarna under fredagen då jag inte hann med någon av dem under torsdagen.

Så fredagen blev en heldag häst. Var först till DJ där det blev ännu ett toppen pass med tömmar. Nu satt verkligen allt. Och inget knuss när jag höll på att trä tömmarna i hjorden heller. 

Därefter åkte jag till Vigelsjö. Red ett lösgörande pass på Ghost och därefter hade jag hoppträning för Julia på Ladde. Sedan var det dags att ta en promenad och hämta Rasmus. Skönt med lite aktiva dagar. En kontrast till annars väldigt mycket stillasittande skoldagar. På kvällen blev det kalas hos min farmor som fyller år idag faktist. God smörgåstårta och godsaker ❤

Lördagen jobbade jag som vanligt.

Och idag började jag dagen med en sväng till affären för att köpa frukost för kylskåpet ekade tomt (blir lätt så med fullspäckad schema) Åkte sedan till DJ. Hade tänkt longera och ta lite fattningar idag men icke sa Nicke. Isgata på banan! Hoppas det smälter undan. Eller om det kan komma en omgång snö. Så blev endast rykt och kraftfoder giva idag. Mockade även ligghallen.

Har avslutat helgen med en dejt med
sambon. Har ju som nyårslöfte att vi ska ha 5 dejter utan barn. 

Så himla mysigt att bara komma iväg. Vi såg 50 shades of darker. Läste ju böckerna i somras och tycker dom kunde gått lite djupare i Greys barndom än lägga så mycket tid på snusk scener. Jag gillar storyn och all tragedi bakom allt. Ska försöka ta mig tid att läsa Greys version av allt också. Se om jag någonsin kan bli klok på den. 
Alla ❤-dag middag
Rasmus hos farmor på födelsedags kalas
Frulle med färska jordgubbar 🍓
DJ
Vintern 2016/2017 | | Kommentera |

Träningsdagbok 12/2 samt 13/2

12/2 DJ
Börjar komma igång lite smått med DJ igen. Igår alltså 12/2 så tömkörde jag honom. Var jättebra underlag på banan. Började lite försiktigt med halter för att kolla så vi hade kontakt med varandra.

Jobbade sedan vidare på tempoväxlingar i skritt och därefter tog vi traven. Traven är skön att jobba på volt i men jag lät honom även sträcka ut sig längst fyrkanten. Man känner kraften framåt och han hade nog gärna tagit en fattning. Men får bli en annan gång. Tycker han känns lika bra i båda varven och han verkar inte känslig i munnen längre. För några veckor sedan när jag red var det nog tandlossning på gång för då ville han inte att man hade kontakt i tygeln. Men det gick igår.
Ska tömköra även under tisdagen.


13/2 Ghost
Så har vi kommit till ännu en ny rutin. Ghost är tillbaka till viss del i min ägo. Han kommer gå ungefär 50% på ridskolan under våren. Red första passet på honom sedan första januari. När man rider Ghost är man hemma. Han var alldeles lagom idag. Inte för seg och inte för pigg. Tog skritt och travarbetet ute i solen på stora ridbanan och galoppen i ridhuset. Jobbade endast på att få en jämn kontakt. Vilket var ganska lätt. Vill inte ändra för mycket i honom just nu. Fortsätta röra på honom så han håller igång är målet.

13/2 Ladde
Red lektion ikväll och då blev det på Julias Ladde. Vi fortsatte arbetet med att få hästarna lösgjorda och idag gick det mycket snabbare att hitta rätt. Han blev jättefin och det höll sig även i galoppen. Fick till honom riktigt bra så vissa stunder kunde jag bara sitta och åka med. Så härlig känsla!

Ladde
Hälsa och träning | | Kommentera |

Träningsdagbok 6/2 samt 9/2

Träningsdagboken blir lite hattig känner jag. Det har blivit ett par veckors uppehåll. Min förkylning ger sig aldrig. I lördags åkte jag till och med på migrän och fick sjukskriva mig 😩

Men i måndags red jag lektion, äntligen! Lånade Julias ponny Ladde och det fick jättebra. Vi jobbade på böjda spår. Ställde hästarna utåt en stund och det lösgjorde verkligen Ladde. Vi jobbade på i alla gångarter och tom galoppen kändes till och med lätt att genomföra. Lite springigt men fick jag bara honom att ta det lugnt blev galoppen väldigt fin.

Igår fick DJ sig ett pass på ridbanan. Han har haft en viloperiod nu dels pga. att det blev två ganska intensiva veckor i början av året och sedan har underlaget verkligen varit piss. Isgata hela banan. Men igår efter jag ätit middag tog jag mig i kragen trotts den kalla kväll som rådde. Och det gick jättebra! Han brydde sig inte om mörkret utan jobbade på. Så nu vet vi att det går! Sedan tror jag även att snön gör mycket att det upplevs lite ljusare ☺

Hälsa och träning | | Kommentera |
Upp