Läsarfråga

Hej! 
Kan du beskriva din drömhäst?
 
Tror Ghost kan checka av alla mina önskemål av vad en drömhäst är för mig. Enda nackdelen kanske är hans storlek han skulle gärna fått vara 20cm högre + att han har lite särskilda behov när han ska åka transport och lastas. Någonting som jag tycker är viktigt är att känna tillit till sin häst. Att man vet hur den reagerar i olika situationer, att den lyssnar både från marken och ryggen samt att den kan kontrollera en förändring.
 
DJ vet jag inte riktigt var jag har än. Han är ung och det enda vi gör är att leder i grimman, binder fast i stallgången och sköter om (borsta, lyfta på hovar osv.) Eftersom han står på den gården han är född på och aldrig åkt någonstanns vet jag inte hur han reagerar på andra platser vilket ska bli spännande den dagen vi ska åka iväg. 
 
Han har dock fått uppleva några förändringar denna sommar. Vi har gått in i stallet från en annan sida (finns 2 ingångar man kan leda in) Vi har skött om honom i boxen samt på 2 olika stallgångar en lite smalare och en som är bredare. 
 
Men om jag ska beskriva min drömhäst är det dessa faktorer som passar in:
 
* Hanterbar i stallet och när man leder till och från hagen
* Trafiksäker 
* Arbetsvillig
* Lätt att lasta
* Hellre svårfödd än lättfödd (skönt att kunna släppa på bete utan att dom blir som tunnor)
* Anpassningsbar 
* Självständig. Ska inte behöva ha sällskap i hage och stallet utan ska kunna gå själv om situationen kräver det. 
 
 
 
Ghost, Nedernäs DJ | | Kommentera |

Hur man klär sig som mamma hösten 2014

Höstens trender börjar sniffa sig in i butikerna. I höst kommer jag klä mig väldig enkelt. Jag kommer ju gå hemma mycket men just nu är det endast mjukisar/tights och linnen som passar min kropp och jag börjar verkligen tröttna...
 
 
Eftersom jag kommer amma måste överdelarna vara amningsvänliga. Omlott samt skjortor man kan knäppa upp. Jag har köpt upp mig på några ganska basic amningslinnen från H&M. Sedan kanske någon lite mer "snyggare" från Boob eller glammoms. 
 
Över detta förutom skjortor och omlott tröjor har jag tänkt köpa upp mig på ett par shyssta koftor i lite höstiga färger. Älskar vinrött och grått på koftor.
 
 
 
 
Här är min inspo. Lite lösa skjortor, linnen som bas (påväg hem till mig nu) och en bylsig kofta (som jag beställt idag) Rejäla men snygga skor inför höstslasket är någonting jag också letar efter just nu. Tycker dessa från Duffy vad riktigt fina och till ett okej pris som passar min plånbok :)  
 
På nederdelar kommer jag äntligen (förhoppningsvis) kunna använda mina gamla jeans jag köpte förra hösten. Mörkblåa färger samt svarta jeans är det som får hänga kvar i min garderob denna höst. Kommer inte köpa några nya jeans fören till våren och jag fått tillbaka en någorlunda tight kropp :)
 
 
 
 
  
Fridieee shoppar | | Kommentera |

Helgen

Helgen har varit helt underbar på alla sätt och vis. Mycket har vi gjort och det är undebart när tiden bara susar iväg men att man ändå känner sig utvilad!
 
I lördags började jag med att åka till Penningby och Ghost. Ville kolla vilken hage han hamnat i och dom hade äntligen flyttat ner till hagen vid stallet! Hade även sån tur att hästarna till och med stod vid grinden. Perfekt för mig som har lite jobbigt att gå just nu!
 
Så Ghost fick följa med in och bli ordentligt ompysslad efter 2 dagar som vildhäst ;) Kände att jag hade ork över när hästen var ren så longerade även honom ca 20 min. Han var så jäkla pigg. Hoppa runt och busade varje gång jag fattade galopp. Men efter en stund så arbetade han väldigt fint med inspänningen. Goa ponny
 
Så här nöjd såg han ut efteråt när han fick sitt älskade kraftfoder :)
 

Efter Penningby var det bara att åka hem, duscha och åka och handla lite och sedan åka iväg till Väddö och syrrans familj. Fira lite födelsedagsbarn. Käka god lunch och fikabröd :) På vägen hem stannade Matthias och jag till vid Roslagsbro och myste en stund med min fina fina unghäst DJ. Underbar individ <3
 
 
Kan säga att när vi kom hem senare slocknade jag direkt på soffan. Blev väckt av underbaraste Matthias med middag. Typ världens godaste hamburgare med potatisträningar <3 På kvällen blev det senare popcorn och hallonsoda framför Desperat Housewifes. Så kul att kolla på alla säsonger igen när det inte går något bra på tv längre!
 
Igår gick jag upp tidigt för att sitta och skriva lite protokoll på hemmaklubben. Var en LA:3a och det gick jättebra att skriva fast det var lång bana och ett helt nytt program för mig. Se om jag behövs nästa helg också :) Är så lärorikt att skriva! Tyvärr blir man bra sugen själv att sitta upp och köra. Men men nästa vår kan nog jag och Ghost åka och tävla en lokal för träningens skull :)
 
 
 
Direkt efter jag var klar på ridskolan åkte jag ut till Penningby och hjälpte Wilma med hoppningen. Hoppade lite brutna linjer. Körde lite lydnad med att bryta av till trav och lägga volter innan nästa språng osv. Avslutade med att bygga upp en oxer också som hon fick hoppa som en dogleg (räcke-oxer). Han hoppar längdhinder så jäkla bra så det är så himla kul att se! Nästa vecka blir det omhoppningsvängar på schemat ;)
 
 
När jag senare kom hem trodde jag att jag skulle vara helt slut efter att ha gjort dessa saker. Men kände mig ovanligt pigg. Åt lite mackor som meliis, planerade lite middag och även mat inför kommande vecka. Sedan gick Matthias och jag en promenad med Oscar som inte trivdes hos syrran och som fick åka hem till oss istället. Efteråt åkte vi och handlade inför veckan och sedan hem och gjorde pizza! Så himla gott det blev :D
 
 
På kvällen blev det att kolla på Bigbrother som börjat. Men blev lite besviken att norrmän också ska vara med! Blir liksom inte samma sak. Liksom jag förstår inte norska så bra?
 
 
Ska sammanfatta sommaren 2014 i nästa inlägg så håll utkik. Dags att starta en ny kategori inför höstens äventyr!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommaren 2014 | | Kommentera |
Upp