Lördag

Hej! Rasmus och jag sitter och myser i soffan. Han kollar traktorer på paddan och jag kollar på nån Beverly hills serie 😉


Idag är det lördag och vi började morgonen med att städa köket och Rasmus rum. Vår lägenhet är så stor (i mina mått mätt) så brukar dela upp städningen. Vi har även hunnit med att diska om all disk från diskmaskinen för nu är det nog så att den sett sina bästa dagar. Vi flyttade ju in hit för 2,5år sedan och redan då var den inte helt 100 men den har iallafall klarat att hålla rent vardaglig disk som bestick, glas och tallrikar. Men haft svårt för grytor och bunkar mm. Så det är bara att inse att en del av semesterkassan kommer gå till en ny. Men då slipper man allt dubbeljobb som är nu! 

Nu har vi iaf ätit lunch och vilar från städningen. Ska fylla tvättmaskinen med  tvätt också. Vi åker nog ut till stugan själva imorgon blir så uttråkad i lägenheten och nu är det så fint väder att man längtar ut! 

Min mamma kommer och hämtar Rasmus vid 15 och då går jag till stallet direkt och rider ett pass på Ghost. Sen är jag bjuden på middag där så åker ut till henne när jag är klar och käkar. Blir nog kvar där resten av kvällen så vi slipper vara ensama. 


Passet med Ghost blir bara en liten skogstur. Han har gått både torsdag och fredag i ridhuset varav i torsdags väldigt hårt dressyrpass med mig.

Bomträning i torsdags


Ghost | | Kommentera |

Sommar

Vi har varit hemma i lägenheten i 2 dagar nu. Matthias åker iväg några dagar med vänner imorgon och är borta över helgen. Jag och Rasmus blir kvar i lägenheten till söndag sedan tar vi nog katten och åker ut till stugan igen. Matthias är tillbaka på måndag.

Idag har det blivit en hästdag för mig. Först var mamma och jag ut till DJ för att se om jag kunde börja sätta igång honom. Överskottsenergi delux med bockningar och sparkar rätt upp. Så valde att inte sitta upp idag. Eftersom han var så het blev han väldigt svettig snabbt och med svetten kom ju bromsarna. Som han störde sig på och då vill man inte riskera att hoppa upp om han associerar bromsar med ridning. Nej unghäst ska man rida när det är så lite störningsmoment som möjligt så här i början. Men roligt att börja sätta igång honom lite smått nu.

När jag kom hem åt jag lunch och drog till nästa stall. Där hämtade jag hem Ghost så han fick stå inne en stund medan jag grävde ur en del i hans box. Ska börja skura stall första helgen i augusti. Så då måste bädden ut. 

Valde att inte rida idag. Kände att värmen var lite för intensiv. Så tog en pysseldag. Ska rida imorgon istället. Blir lite varannan dag ridning just nu när Lamis är borta. Blir nog ganska bra  för Ghost så här första veckan på bete också. 

När jag släppte ut Ghost idag möttes vi av en springande Präktig 🐴❤️ sedan gick dom en liten promenad i hagen. Så roligt att se hästar umgås.

Imorgon som sagt åker Matthias. Vår barnflicka kommer vid 11 så jag kan ta och rida. På kvällen blir det middag hos min farmor. På fredag ska jag, Rasmus och Anna min kollega från ridskolan åka till Bondens glasscafe på Väddö. På lördag ska jag lämna Rasmus hos min mamma under dagen så jag kan rida och se till hästarna och då får jag middag när jag kommer tillbaka. Och under söndagen så måste vi kolla till Ghost bara och sedan packar jag nog in allt i bilen och drar till landet. För sedan är Lamis äntligen tillbaka från sin resa så jag behöver inte passa Ghost på samma sätt då. 


Sommaren 2016 | | Kommentera |

Vad vi gör här på landet?

Vi bara är! Och det är så avkopplande ☀️
Sommaren 2016 | | Kommentera |
Upp