Svalkar vinden? Värmer solen? Ser du något bakom molnen?

Åh herre vad veckan har gått fort. Är ju snart helg :D
 
Igår hann jag med 2st pass på Friskis. Ett på gymmet och ett i stora hallen. Allting med fokusering på kondition. 30min crosstrainer och 1 timme dans fusion. Var riktigt skönt, men sista minutrarna på danset skrek min kropp vila. Har slarvat väldigt mycket med sömnen.
 
Sovit 6timmar/ natt varje dag denna vecka och min kropp behöver iallafall minst 8 timmar. Så idag tog jag en välförtjänt sovmorgon vilket resulterade i 8 timmar och 12 minuters sömn.
 
Dock så hann jag inte ta mig till gymmet bara för det men har iallafall tagit en timmes promenad med hundarna innan jobbet så det får faktist duga idag. Var skönt för min träningsvärk i benen att ta en raskpromenad. Hundarna var riktigt på hugget idag och joggade på riktigt bra. Till och med lilla Oscar som är 12år drog på i kopplet idag. Skönt att ha en pigg litten skruttis <3
 
Imorgon blir det skritta ponny på morgonen innan jobbet och sedan upp till gymmet och köra passet jag missade idag. På kvällen blir det middagsmys och idol hos mammsen <3
 
 
 
 
 
Hälsa och träning | | Kommentera |

Jag har kommit in i ett flow

Jag tycker att jag sköter mig väldigt bra uppe på Friskis. Trodde aldrig att jag skulle tycka det skulle vara så HÄR kul att träna där uppe. Då jag som ung tonåring tyckte att allting med gym var piin och folk tittade, dömde och hej å hå!
 
Men det är faktist rätt kul och att folk tittar på mig är ju inte så konstigt jag utstrålar ju någonting. I måndags körde jag bara kondition 40min crosstrainer och igår körde jag ett riktigt jävla äckelpass för hela kroppen.
 
Värmde upp 20min på crosstrainern och sedan fixade jag min tabatta app så jag skulle träna i 40min i cirkelgymmet och hör här Sophie jag hoppade inte över en enda maskin (förutom spinningcykeln). Så körde stenhårt 40sek och vilade 20sek (på dessa sekunder skulle jag även byta till nästa maskin) kan ju säga att hela jag var genomsvettig och jag var så arg på mig själv när jag blev trött och svetten bara rann. Men jag kämpade på. Var nästintill helt ensam där inne på cirkelgymmet hela tiden var verkligen gryymt skönt!
 
När jag kom hem och skulle duscha och skulle räcka mig efter duschkrämen njaaa det kändes att jag användt mycket bröst och armmuskler. Idag kan jag erkänna att det känns mer och mer ju längre dagen går.
 
Ska ta mig upp direkt efter jag slutat och köra lite crosstrainer fram till dansen börjar 19.30. Sophie skulle joina mig men kommer lite senare. Så det blir kul med lite sällskap :)
 
Imorgon bitti innan jobbet kör jag samma pass som igår, får hoppas att jag har samma tur med att vara ensam igen. Sedan ska jag vila från friskis fredag och lördag. Allt eller inget liksom ;) Ska ju hålla igång hästen också ;) Om det är fint väder kanske man kommer ut på en löprunda :)
 
 
 
Tomt cirkelgym igår
 
 
 
 
 
 
Hälsa och träning | | Kommentera |

En bra start på dagen!

Hej hallå!
 
Dagen idag började med att klockan ringde tidigt! Innan 6. Kom väll upp någon kvart senare en planerat, käkade frukost och drack kaffe. Försökte vakna till liksom... Var i stallet vid 7 och satt upp på Ghost 7.45. Skrittade fram honom och sedan joggade jag honom några varv på långa tyglar och sedan hann jag även ta en liten galopp innan Sara kom. 
 
Red lektion idag med fokus på min kropp. Vi red mycket skänkelvikningar och fortsatte med temat inrekropp och rulla låren. Fick till det helt okej. Vi gjorde en hel del bra skänkelvikningar i både skritt och trav. Sidförande i galopp var mycket svårare så det fick vi göra lättare genom att bara flytta in och ut några steg på volten.
 
Han blir ju så stor och pigg i sin galopp också när man kräver arbete så det blev lite jobbigt. Speciellt i vänstervarv där han under året blivit något stelare än förr. Ska ta ut en kiropraktor nu i november och se om hon kan hitta någonting för han känns inte riktigt 100% ren. Vet inte om han sträkt sig i hagen nu när det är så lerigt eller om han är överansträngd. 
 
Nu några dagar ska han få vila från ridhuset och ridbanan och bara få lite uteritter och promenader. Kan nog han må gott av. Jag kan ju tyvärr inte ställa av honom helt för då blir det farligt att sätta igång honom igen. Dilemma dilemma. Men tror verkligen inte det är någon fara. Men stundtals är han inte ren i sitt rörelsemönster i trav och i vänster galoppen tar han inte ut steget på samma sätt som förr. Han har ju en engradshälta på vänster fram och en engradshälta på högerbak från böjprovet vi gjorde förra året så kan ju ha något samband? 
 
 
Lilla jag i söndags innan vi åkte till Stockholm 
 
 
 
 
 
Ghost | | Kommentera |
Upp