Idag har hästarna levererat 👌🏼

Idag har båda mina fina hästar levererat på topp! Började med DJ och longerade i båda varven utan inspänning. Idag var han mycket lugnare från början. Några småsprättar men annars väldigt mycket mer koncentrerad på mig. Högergaloppen blir det lite byten och korsgalopp om vi inte timar fattningen på rätt ställe eller kommando men det kommer mer och mer. Idag satt jag på inspänning i båda varven efter han värmt upp igår hann jag bara ha inspänning i vänstervarv.

Jag använder mig bara av en lös gummisnodd på yttersidan för att han ska få lite inramning och jag tycker han jobbar bra med den 👍🏼 I högervarv hade han dock en tendens att dyka neråt i galoppen när den satt på. Men vet inte om det var inspänningen som det berodde på eller om tröttheten kom smygande. Imorgon kommer DJ få vila så kommer jag förhoppningsvis sitta upp på fredag om allt stämmer vid uppvärmningen. Med unghäst är det alltid dagsformen som får bestämma.Med Ghost idag så började jag nere på stora ridbanan. Skrittade fram länge och sedan vid uppvärmningen så satte fokus på att bära upp sig direkt. Jobbade halt-skritt-halt-skritt. Lite ryggning och sedan övergick jag till jogg där han varannan bokstav fick korta stegen och varannan länga ut.

Man märker att veckan som varit mest handlat om att bara komma ut och röra sig för han var såå arbetsvillig (han fick en spark förra veckan som gjort honom något oren i h.bak men som nu försvunnit). Körde sedan galopp på raktspår med lite längre tygel.

Ungefär när jag började känna mig varm i kläderna kom det ner ett gäng lektionsryttare så vi var tvungna att byta bana så gick faktist in i ridhuset. Då blev han lite ofokuserad men efter ett tag hittade vi varandra och både han och jag varandra. Och den sista kvarten kändes det som han och jag dansade fram. Hade ingenting i handen utan kunde bara sitta och svikta med och hålla positionen i alla gångarter. Det löddrade så fint ur munnen på honom. På fredag fortsätter vi jobba på samma sätt ☺️🦄

Ghost, Nedernäs DJ | | Kommentera |

Ledig onsdag

Nu är hösten här. Man märker att mörkret kommer tidigare och tidigare och att luften känns svalare.

Jag gillar hösten. Jag tycker det är mycket behagligare att vara ute när man slipper svettas ihjäl så fort man går 1meter 😉 Även fast denna sommar och semester har varit helt fantastisk så är det riktigt skönt att vara tillbaka i rutiner och vardagen igen.


Efter betesläpp och ridlägeravslut i mitten av juli så satte sig kroppen i nån form av latmask läge. Inte haft lust att rida så mycket eller ens hålla på med hästarna. Med Ghost har jag fått kämpa det dagar jag haft honom för att ta mig till stallet och rida. Med DJ har det varit lättare då vi hade planerat en lång vila. Det har ju bara varit att åka dit borsta av, spraya, smörja näsan och fylla vatten typ. Även fast det varit meckigt med att han varit själv större delen av sommaren så har det funkat. Men nu är han tillbaka på gården och har kompis att leka med ❤️

Idag är Rasmus och jag lediga. Vi ska äta lunch hos min faster och vara där en stund. Sedan åker vi till DJ för lite longering och pyssel tillsammans med min mamma.

Ikväll ska jag rida Ghost en sväng på banan. Sedan hinns nog inte så mycket mer med denna dag.

Vi hörs!

Sommaren 2016 | | Kommentera |
Upp