En värld av blommor

Jag är ingen person som gillar blommor. När jag var 20 år och köpte min första lägenhet dödade jag varenda krukväxt jag köpt eller fått. Så till slut hade jag inga kvar.

 
När Matthias och jag flyttade ihop 2014 köpte jag plastblommor. De krukväxter vi fick eller som Matthias köpte har han fått sköta och jag har inte lagt någon energi på dem.
 
Men! När vi köpte landstället har mitt intresse väckts iallafall utomhus. Dock har jag endast köpt en sort som verkar riktigt tålig men som är fin att titta på nämligen penséer.
 
Så här ser det ut ute hos oss på landet:
 
Detta ordnande jag igår. Mullade upp med ny jord och satt i penséer och en annan sort som Matthias köpt till mig i present. Vill ha fler blommor i denna rabatt men med samma färgskala tror gult och rött gör sig väldigt bra.
Här har jag valt blåa blommor. Det gröna är lammöron som jag ska börja rensa bort då det växer som ogräs även fast dom från början är sådda i rabatten. Men sprider sig till fler ställen. Gullig växt men inte för mycket. Det vita är vitsippor och eftersom vi har en skogsträdgård så tycker jag att vitsipporna passar väldigt bra i rabatten.
Här är mer penséer i lila. Jag har 3 st sånna här krukor till som ska fyllas med jord och blommor. Dock inte samma sort i alla tror jag.
 
Unungehöjden | |
Upp