Var hos lilla DJ imorse

Använder för första gången vårt extra rum. Sedan vi flyttade till denna lägenhet har detta lilla rum används som avlastningsrum. Men nu några månader ska det få vara ett kontor men i höst kommer rummet förvandlas till en barnkammare. Vi har redan planer på att göra som en liten kontorsdel i vårat redan gigantiska vardagsrum så vi har inte direkt någon platsbrist just nu.
 
 
Nej för att återkoppla till den lilla rubriken så var mamma och jag till DJ imorse. Redan varit där med Matthias denna vecka och tanken är att jag ska åka dit några gånger i veckan nu så han blir van att bli hanterad. Lätt att de "förvildas" under betestiden. 
 
Idag tog vi upp honom till stallet själv. Var lite nerrvigt att ta honom från flocken men alla skötte sig exemplariskt och han brydde sig inte att det stod och skrek efter honom. Så jäkla trygg häst <3 Kan nästan få titulera sig som mitt bästa köp, ska få några månader att fortsätta växa så här mycket i mina ögon bara :)
 
I stallet så skötte vi honom, borsta, smörjde näsan. Provade även att sätta på hans nya grimma. Den var riktigt snygg och matchade hans färg så bra! Men den var lite för stor så han fick ha den gamla ute i hagen sen. Men jätte bra att ta på och av den nya grimman i stallet. Träna mer på det :D
 
Fick hjälp att mäta honom också och han står nu på 148cm så maxad D än så länge ;) Betyder att han växt ca 8cm sedan november. 
 
På vägen tillbaka till flocken skötte han sig utmärkt, vi hade satt på en kedja ifall att han skulle vara super stark men nej då han var som vilken häst som helst. Kunde till och med stanna när det kom en bil i rusande fart på den lilla grusvägen. Duktiga häst <3 
 
Nu är planen att fortsätta ta upp och ner honom några gånger i veckan så han får gå från flocken och bli lite mer hanterad. Har ju proffshjäp av Matthias och mamma nu. Ska även tvinga med Lamis dit så hon också blir lite inhysst i unghästhantering. 
 
Nää dags för helg och lite myys <3
 
 
Ha de gott!
 
Bild från förra året!
 
 
Nedernäs DJ | | Kommentera |
Upp