And I am a material girl

Detta är nog inte jag ensam om att tycka så skriver ett inlägg om hur matriel ridsporten är och vilka kostnader vi egentligen lägger ut på vår älskade sport! 
 
Jag sitter hemma just nu. Min outfit kanske kostade 1000:- Jag har ett linne från H&M, jeans från cubus och skor från intersport. Skorna var nog dyrast (ca 500:-) Ah inte ens 1000:- går min dagens outfit på ;)
 
Så kommer jag hem och klär på mig mina ridkläder. Börjar med ridbyxorna från Back to Back som kostar över 1000:-, sedan en pike tröja från hööks (inte så dyr, typ 199:-), sedan på med hoodien från Kingsland som kosta över 1000:- även den. Sedan har vi strumporna. För de är väll bara vi hästmänniskor som spenderar 200:- på ett par strumpor?  Sedan har vi stövlarna för flera tusenlappar och sist men inte hjälmen som också gick på några tusenlappar....
 
När jag berättade för min sambo hur mkt varje klädesplagg kostade så bara stod han och gapa! Och sa du vet att vi kunde åkt utomland för de där pengarna?
 
Ja jag är fullkomligt medveten om det men ridsporten är en matriel sport och även väldigt moderiktig vi vill ha de nyaste fräshaste och som har kvalite. Jag har haft min kingslands vinterjacka hur många vintrar som helst och den tål kyla, väta och blåst lika bra som när den var ny. Man sliter verkligen kläder i stallet. Då måste grejerna hålla... Sedan tvättar man även ridkläderna oftare än vanliga kläder. Billiga kläder håller inte form och färg många tvättar!!!
 
 
Kläderna jag har på mig på jobbet/hemma/ute tröttnar iallafall jag på väldigt snabbt. Modet ändrats snabbt och man vill alltid ha fräsha kläder. Då kan man köpa billigare vardagskläder eftersom dom inom en månad kommer ligga och samla damm i garderoben...Jag invisterar hellre i dyrare jackor och skor att ha till vardags då :)
 
 
 
Så tänker jag, hur tänker ni??? 
 
 
 
 
| |
Upp